Gyengén látó gázoló

Pár perc alatt több mint kétszázan gyűltek össze tegnap egy közlekedési baleset helyszínén a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírmihálydiban, miután egy autós elgázolt egy hároméves roma kislányt, akit életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba.

Nyírmihálydiban nem sokkal a baleset után megtudtuk: a rendőrség beavatkozását a mentők kérték. Attól tartottak, hogy megismétlődhet a tavaly Olaszliszkán történt lincselés, amikor a feldühödött emberek agyonvertek egy tiszavasvári tanárt, miután az autójával elsodort egy gyermeket. A Nyírmihálydiban elütött kislány súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett: őt mentőhelikopterrel szállították a nyíregyházi Jósa András megyei kórházba, ahol - mint megtudtuk - stabilizálták az állapotát. A baleset helyszínéről elmenekült a volán mögött ülő roma férfi, aki csak akkor mert visszatérni a gázolás helyszínére, miután a rendőrök kiérkeztek a baleset helyszínére.

Néhány perccel a történtek után a helyszínen volt Perneczky János helyi háziorvos, aki érdeklődésünkre azt mondta: nem volt lincshangulat a településen. Állítása szerint az emberek kiabáltak, fenyegetőztek, de nem támadtak rá a tettesre. A faluban úgy értesültünk: a gázoló férfi gyengén látó, az egyik szemére alig lát, így sokan nem értik, hogyan kaphatott autóvezetői jogosítványt. Erről a háziorvos azt mondta: tudomása szerint a férfi nem helyben intézte a jogosítványhoz szükséges egészségügyi igazolást. A gázolóval nem sikerült szót váltanunk a faluban: ismerősei szerint félelmében elmenekült a településről.

Fülöp Gergely, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt mondta: eljárást indítottak ellene közlekedési baleset okozása miatt. Kérdésünkre, miszerint a gyengén látó férfi miként kaphatott autóvezetői engedélyt, a sajtóreferenstől azt a választ kaptuk: miután a gázolónak van érvényes jogosítványa, nem feladatuk vizsgálni annak körülményeit, hogy milyen körülmények között jutott az engedélyhez.

Vadászi Róbert azon a helyen áll, ahol kishúgát elgázolták
Vadászi Róbert azon a helyen áll, ahol kishúgát elgázolták
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.