E. Zsanett: a DNS-eredmény a rendőröket támasztja alá?

A szakértői intézet ma juttatja el a Fővárosi Nyomozó Ügyészségnek E. Zsanett DNS-vizsgálatának eredményét. Meg nem erősített információink szerint az adatok a rendőrök álláspontját erősítik, ők tagadták, hogy megerőszakolták a lányt.

Értesülésünk szerint a szakértői intézet mára ígérte annak a DNS-vizsgálatnak az eredményét, amely bizonyítékként szolgálhatna a 21 éves E. Zsanett megerőszakolásával kapcsolatos történetben. Szakértők és az ügy ismerői szerint a hosszúra nyúlt vizsgálatból arra lehet következtetni, hogy a szakértői intézet nem kapott kellő mennyiségű és minőségű mintát. Úgy tudjuk, ennek ellenére mégis le lehetett vonni következtetéseket, s ezek azoknak a rendőröknek az álláspontját erősítik, akik tagadták, hogy megerőszakolták E. Zsanettet. A 21 éves lányt - feljelentése szerint - a május 4-re virradó éjjel a Múzeum körúton öt rendőr közúti ellenőrzést színlelve megállította, majd azzal az ürüggyel, hogy vérvételre be kell vinni a főkapitányságra, autójukba ültették, egy közeli utcába vitték, s ott kettő megerőszakolta. E. Zsanett látleletet vetetett föl, azután feljelentést tett a rendőrségen, ahonnan még aznap átkísérték a Fővárosi Nyomozó Ügyészségre. Három nappal később elrendelték a nyomozást.

A nemi erőszakkal és más, katonai bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható rendőröket május 19-én tartóztatta le a bíróság. Védőik azóta már kezdeményezték a gyanúsítottak szabadlábra helyezését. Magyar György, a harmadrendű gyanúsított R. Gábor védője emlékeztetett arra, hogy az ügyészségnek az ügyvédi indítványoktól függetlenül is döntenie kell, szabadon engedi-e a gyanúsítottakat?

Közben az MTI értesülése szerint az ügyészség elrendelte egy tanú személyi védelmét, akit E. Zsanett fenyegetett meg, amiért "nem úgy vallott, ahogy azt megbeszélték". Morvai Attila ügyészségi szóvivő a hírt megerősítette. Sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta azonban lapunk azon értesülését, hogy a védelem alá helyezett tanú E. Zsanett egyik barátnője.

Az ügyészségi nyomozás során E. Zsanett előélete, szokásai megismerése érdekében az ügyészség több barátnőjét is kihallgatta. Egyikük meglehetősen rossz képet festett Zsanettről. Néhány napja az esti órákban állítólag felhívta őt E. Zsanett, és megfenyegette: baleset éri, amiért nem azt vallotta, amit megbeszéltek. A szintén a húszas évei elején járó, megfenyegetett lány a rendőrséghez fordult, ahonnan az ügyészségre irányították, amely komolynak ítélte a fenyegetést, és elrendelte a lány védelmét.

Morvai kitérő választ adott arra a kérdésünkre, hogy ha olyan súlyosnak találták a fenyegetést, hogy a tanú védelmét is elrendelték, indítanak-e eljárást veszélyes fenyegetés, a tanú esetleges befolyásolására tett kísérlet vagy bármilyen más címen E. Zsanett ellen. Az ügyészség álláspontja - ismereteink szerint - az, hogy az eljárás megindításával egyelőre várnak.

Tuza Péter ügyvéd, E. Zsanett jogi képviselője az E. Zsanettet veszélyes fenyegetéssel gyanúsító lány ügyéről csak annyit mondott: nem foglalkozik ostobaságokkal.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.