Kövér és Semjén Kalocsán: több kell kormányváltásnál

Többre van szükség mint kormányváltásra, mert ha nem tudunk az alapvető problémákon változtatni, akkor hiába lesz kormányváltás - jelentette ki Kövér László kedden Kalocsán.


 Ha holnap, vagy holnapután a Gyurcsány-kormány eltűnne, még nem oldódna meg semmi, mert "azt a szemetet, azt a trágyadombot amit összehordtak rövid néhány esztendő alatt, (...) amire eltakarítjuk, az időbe telik és a türelem valószínű a mi időnkben sokkal gyorsabban fog fogyni néhány szakszervezeti vezető fejében" - mondta a Fidesz országos választmányának elnöke az Érseki Kincstár zsúfolásig megtelt előadótermében, közel 300 hallgató előtt.
   
Felhívta a figyelmet arra, ha az emberek nem lesznek eléggé erősek, hogy megvédjék magukat a manipulációtól, nem szervezik meg érdekvédelmi közösségeiket, akkor négy év eltelte után újra kormányváltás lesz, és akkor "amikor újra lesz mit ellopni, akkor újra ők jönnek" - utalt a jelenleg hatalmon lévő koalícióra a politikus.
   
Hangsúlyozta: azokat, akik leszámoltak a politikával, elvesztették minden hitüket, reményüket, meg kell tudni győzni, magunk mellé állítani.
   
A polgároknak nem a mindenkori hatalomtól kell várni a problémáik megoldását, hanem helyben is tenni kell - utalt az egyének, kis közösségek felelősségére a választmányi elnök.
   
Kövér László kiemelte a parlamenti képviselők, így a saját felelősségét is."Mert ami történt az elmúlt 17 évben, azért mi is felelősek vagyunk" - fűzte hozzá.   Rengeteget tévedtünk, hibáztunk, nem akkor voltunk erős ellenzék, amikor kellett volna, mert félreértettük a helyzetet, nem azt támogattuk amit kellett volna - sorolta a Fidesz által is elkövetett hibákat.
   
2002-ben egy "hangyányira voltunk a történelmi sikertől" - mondta, majd hozzátette: akkor mindenki kezdte elhinni, hogy vége van a szűk esztendőknek már látszik az alagút végén a fény.
   
Kövér László szerint nem lehet azt szavakkal kifejezni, hogy hol lehetne az ország, ha akkor a Fidesz maradt volna kormányon, attól, ahol ma tart az ország. "Az a vérlázító, hogy visszarúgtak bennünket annak a gödörnek az aljára, ahonnan már éppen kikapaszkodtunk 2002-ben" - tette hozzá.
   
Semjén Zsolt, a kalocsai választókörzet országgyűlési képviselője, a Kereszténydemokrata Néppárt elnökének felsorolása szerint az Európai Unió országai közül nálunk a legnagyobb az államháztartási hiány, legmagasabb az egy főre jutó államadósság, legmagasabb az infláció és a legalacsonyabb a gazdasági növekedés.
   
A KDNP elnöke hangsúlyozta, hogy az államadósság a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormány idején duplájára növekedett, ami azt jelenti, hogy másfél millió forint adósság jut minden egyes magyar emberre.
   
Egyetlen megoldás van - mondta kérdésre válaszolva a KDNP elnöke - ki kell kényszeríteni új választás kiírását, mert az MSZP-SZDSZ-kormány nem tudja kivezetni, az általuk okozott válságból az országot.
   
Kijelentette: a legvérlázítóbb ebben az, hogy amíg az országot tönkretették, az "off-shore bárók" multimilliárdosok lettek. Semjén Zsolt emlékeztetett a bankban a pénzt lopó rendőrre, aki szerinte "nem tett mást kicsiben, mint amit kormány tesz nagyban".

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.