Szilvásy Györgynek "nem lenne ellenére" távozni posztjáról?

Még a héten változtathat a kormány összetételén a miniszterelnök - értesült kormány közeli forrásból kedden az MTI. A távirati iroda úgy tudja, ez elsősorban Szilvásy György kancelláriaminisztert érintheti, akinek saját magának sem lenne ellenére, hogy kevésbé leterhelő pozícióba kerüljön.


Gyurcsány Ferenc hétfőn a kormány átalakításáról már egyeztetett az MSZP több vezetőjével, köztük Lendvai Ildikó  frakcióvezetővel, Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszterrel, valamint Szekeres Imre honvédelmi miniszterrel - tudta meg az MTI. Ha a miniszterelnök kormányátalakítási lépése szerkezetátalakítással is jár, az csak olyan változatban képzelhető el, amelyhez nincs szükség törvénymódosításra. Utóbbi most azért nem valószínű, mert a parlament a nyári szünetig már csak néhányszor ülésezik. Lehetséges, hogy Szilvásy György tárca nélküli miniszteri  posztot kap, és ő irányíthatja a polgári titkosszolgálatokat.

Több sajtóhírben megjelent, hogy Göncz Kingát Dobolyi Alexandra szocialista EP-képviselő válthatja a külügyminiszteri poszton, de a kedden Koppenhágában tárgyaló Gyurcsány Ferenc ezt határozottan cáfolta az MTI-nek. A miniszterelnök alaptalan, légből kapott információnak nevezte a külügyminiszter-váltásról felröppent híreket.

A kormányfő előző nap, a Magyar Televízió Az MTV Este című  műsorában úgy fogalmazott:  "hát előbb-utóbb biztos lesz"  kormányátalakítás, de jelenleg nincs napirenden.

Az elmúlt napokban több sajtóhír jelent meg a kormány átalakításáról, ezek találgatások, ennek megfelelően kezeljük őket - mondta Daróczi Dávid a keddi budapesti kormányszóvivői tájékoztatón, arra a kérdésre válaszolva, lesznek-e személycserék a kormányban, illetve kancelláriaminiszter lesz-e Kiss Péter. Kiss Péter, a szociális és munkaügyi tárca jelenlegi vezetője korábban volt már kancelláriaminiszter.

A kormányszóvivői iroda vezetője úgy válaszolt, hogy a kormány átalakításáról szóló, a sajtóban megjelent hírek találgatások, így ennek megfelelően kezelik őket. "A miniszterelnök egyszemélyi döntést hoz a kormány átalakításával kapcsolatosan" - emlékeztetett Daróczi Dávid.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.