A megerőszakolt lány állítólag megfenyegetett egy tanút

Elrendelték a Múzeum körúti erőszak ügyében az egyik tanú személyi védelmét, miután azt állította: a sértett - a sajtóban E. Zsanettként szereplő 21 éves lány - megfenyegette, mert nem azt a tanúvallomást tette, amit megbeszéltek - tudta meg az MTI kedden magát megnevezni nem kívánó, az ügyet jól ismerő forrástól.

Elrendelték a Múzeum körúti erőszak ügyében az egyik tanú személyi védelmét, miután azt állította: a sértett - a sajtóban E. Zsanettként szereplő 21 éves lány - megfenyegette, mert nem azt a tanúvallomást tette, amit megbeszéltek - tudta meg az MTI magát megnevezni nem kívánó, az ügyet jól ismerő forrástól.

Az ügyészség megerősítette, hogy egy tanú védelmét elrendelték; a rendőrség közölte, hogy az V. kerületi rendőrkapitányság biztosítja a tanú védelmét; a lány jogi képviselője viszont nem kívánt foglalkozni a hírrel.

Az MTI úgy tudja, a tanú június elején jelezte a hatóságoknak: E. Zsanett előző este felhívta, és megfenyegette, hogy "baleset" fogja érni, mert nem azt a tanúvallomást tette, amit előzőleg "megbeszéltek".

"Ha egy mondatnál többet foglalkoznék minden egyes ostobasággal, ami a Zsanett-ügyben megjelent, akkor Zsanetten kívül semmilyen más ügyfelem nem maradna" - reagált erre Tuza Péter, E. Zsanett jogi képviselője.

Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője közölte: valóban elrendelte az ügyészség egy tanú személyi védelmét, amit a rendőrség hajt majd végre.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság május 19-én helyezte előzetes letartóztatásba azt az öt rendőrt, akiket a Múzeum körúti erőszakos közösülés elkövetése miatt vettek őrizetbe. Két rendőrt erőszakos közösüléssel és hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel, hármat pedig erőszakos közösülés bűnsegédként való elkövetésével gyanúsítanak.

A bíróság indoklása szerint az előzetes letartóztatásra azért volt szükség, mert a gyanúsítottak a sértett befolyásolásával megnehezíthetik az eljárást. A bíróság döntését az ügyészek tudomásul vették, a védők fellebbeztek.

A Fővárosi Bíróság közleménye szerint a bíróság helyben hagyta a gyanúsítottak előzetes letartóztatásáról szóló végzést.

Az ügyben a nyomozás egy 21 éves lány feljelentése alapján indult a Budapesti Nyomozó Ügyészségen. A lány állítása szerint május 4-én Budapesten, a Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta, majd egy sötét mellékutcába vitték, ahol ketten erőszakot követtek el vele szemben a három másik rendőr jelenlétében.

Az elkövetéssel meggyanúsított rendőrök szolgálati viszonyát felfüggesztették. Mindannyian a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) kötelékébe tartoztak, hárman zászlósok, vagyis régebben teljesítenek szolgálatot, ketten a gyanúsítottak közül őrmesterek, vagyis három évnél kevesebb a szolgálati viszonyuk időtartama.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.