Rakétát lőttek a palesztin kormányfő és a palesztin elnök házára is

Három aknalövedékkel célozták meg kedden hajnalban Mahmúd Abbász palesztin elnök gázai házát. A támadást, amely nem okozott személyi sérülést, nem sokkal azután hajtották végre, hogy rakétagránátot lőttek Iszmáil Haníje palesztin kormányfő szintén gázai házára.

Iszmáil Haníje palesztin kormányfő és családja sértetlen maradt a támadásban. A lövedék csupán anyagi károkat okozott a Hamász-miniszterelnöknek Gáza város külterületén lévő házában. Haníje és családja a támadás idején otthon tartózkodott.

A Hamász egyik internetes oldala a kormányfő elleni gyilkossági kísérletnek minősítette az akciót. A szervezet szóvivője azzal vádolta a rivális Fatahot, hogy a különböző intézményeket vette célba és így akarja aláásni a Hamász-kormányt.

Nem sokkal később három aknalövedékkel célozták meg Mahmúd Abbász palesztin elnök, Fatah-vezető gázai házát. Ez a támadás sem okozott személyi sérülést. A két támadás a Hamász-Fatah-összecsapások legvéresebb 24 órája alatt történt. A palesztinközi harcnak ez idő alatt 17 halálos áldozata volt. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.