Lolka és Bolka Bel-Budán

Varázsceruza, Lolka és Bolka, Rexi kutya - többek között ezeket a népszerű lengyel rajzfilmeket is láthatják azok, akik szombaton ellátogatnak a Millenáris Parkba, a lengyel gyereknapra. Joszko Broda is ott lesz: vagy húsz 20 gyerekkel együtt zenél furulyán, dorombon és hegedűn.


A Millenáris Park kulturális intézetekkel, diplomáciai testületekkel összefogva rendezi meg nemzetközi gyerek-szombat sorozatát. Májusban tartották az első ilyen eseményt, akkor Japán rendezte a kicsiknek a programokat. A sorozat részeként mindig más nemzet mutatkozik, most szombaton Lengyelország - tájékoztatott Kirchkeszner Ágnes, kulturális programigazgató.

A Teátrum Hajóban délelőtt 10 órától rajzfilmeket vetítenek, a Fogadó épületében délután két órától kézműves foglalkozásokat  tartanak. A szabadtéri színpadon délelőtt 10 órától Lengyelország közismert gyermekzenekara, a Joszko Broda és a gyerekek tart zenei workshopot a kicsiknek.

A Broda család apáról fiúra adja át a góral  népzenei hagyományt és gyakorlatot. Joszko Broda 15-20 tehetséges gyermekkel együtt zenél furulyán, dorombon és hegedűn. A gyermek-együttes eddig négy lemezt adott ki, amelyek több milliós példányszámban keltek el. A különleges produkció Európa számos országában aratott zajos sikert. Szombaton koncertet is adnak, délután öt órakor, amelyen a Halo, halo - Children of Europe (2003) című albumuk anyagából hallhat válogatást a közönség.



Lolka és Bolka

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.