Megdőlt a csókrekord a Kossuth téren

A szervezők szerint több mint 12 800-an csókolóztak egyszerre a Kossuth téren szombaton este, nem sokkal fél 10 után. Ezzel Budapest már másodszor vette el a Fülöp-szigetek fővárosától, Manilától a dicsőséget.

A Bors szórakoztató napilap koncertekkel fűszerezett rendezvénye iránt hatalmas volt az érdeklődés, a Kossuth tér környékét már délután 5 óra után lezárták.

Második alkalommal döntötte meg Magyarország a "legtöbb egyszerre csókolózó pár" kategória érvényes Guiness-rekordját. A Bors szórakoztató napilap - amely a legutóbbi időkig Színes Bulvár Lap néven jelent meg - azután hívta a szerelmeseket a Kossuth térre szombat estére, hogy a Fülöp-szigetek fővárosában, Manilában - ez év február 10-én - 6124 pár átadta a múltnak a magyarok két évvel ezelőtt felállított csúcsát. 2005. június 25-én 5875 pár gondolta úgy, hogy egyszerre hint egymásnak csókot az Erzsébet-hídon.

A budapestiek ismét kitettek magukért, délután 4 órától a helyszínen, valamint a város több pontján, így például az Oktogonnál lehetett regisztrálni a csúcsdöntésre.

Hat óra után néhány viharfelhő és egy enyhe zápor ellenére sem lankadt a lelkesedés, a szervezők jóvoltából éppen akkor kezdődtek a koncertek a Kossuth téren. Fellépett Póka Angéla, a Hip Hop Boyz, Puskás Peti, negyed kilenc után nem sokkal pedig az új tini sztárcsapat, a No Thanks - szemmel látható volt, hogy egyesek csak az új rockbanda koncertje miatt tobzódtak a színpadnál. Negyed tízkor lépett színpadra Fenyő Miklós.

Közel 12 800 regisztrációt fogadtak a szervezők, azaz ismét Magyarország a csúcs birtokosa. Fél tíz után 8 perccel pedig tíz másodpercre elcsendesedett a Kossuth tér, megmozdultak az arcizmok, ismét Magyarországra került a "legtöbb egyszerre csókolózó pár" világrekordja. Tűzijáték, és Fenyő Miklós Csókkirály című dala köszöntötte a szerelmes és alkalmi rekordereket, majd Damu Roland, Gesztesi Károly színművészek, valamint Pallagi Ferenc, a szervező napilap főszerkesztője segítségével értékes ajándékokat sorsoltak ki a résztvevők között. Egy szerencsés csókolózó a horvátországi Zárába (Zadar) utazhat el egy luxusüdülésre.

Forró pillanatokban később sem volt hiány, tíz óra után az Irigy Hónaljmirigy lépett fel, akik később átadták a helyet a két lemezlovasnak, Dj. Sterbinszkynek és Dj. Whiteboynak.

(forrás: MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.