Kóthay László lehet az új vízügyi szakállamtitkár

Kóthay László, a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Tikövizig) igazgatója lehet a környzetvédelmi tárca új vízügyi szakállamtitkára.

Az MTI megkeresésére Kóthay László ezzel összefüggésben elmondta, hogy pénteken a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium állománygyűlésén Fodor Gábor miniszter bejelentette: olyan tartalmú levelet küldött el Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek, amelyben jelzi, hogy július 1-jétől őt kívánja szakállamtitkárként látni a munkatársai között.

Kóthay László egyébként pénteken délután Debrecenben veszi át a Vízgyűjtő Szervezetek Nemzetközi Hálózata (INBO) elnöki tisztét, amelyet az elkövetkező három évben Magyarország tölt be. Kóthay László ennek kapcsán korábban az MTI-nek legfontosabb céljai között az európai vízgazdálkodási gyakorlat egységesítését, a határ menti vízügyi együttműködéseknek, a teljes vízgyűjtőkre történő kiterjesztését jelölte meg.

Példaként említette az alacsonyan fekvő országok helyzetét, amelyek ki vannak téve a környező országok vízgyűjtőin bekövetkező eseményeknek. (Mint például a Rába mostani szennyezése.) Hozzátette: természetesen a nemzetközi szervezetben a helyi tapasztalatokat ki kívánják terjeszteni a világ vízgyűjtő területeivel kapcsolatos kérdésekre is.

Kóthay László a globalizációs kihívások között Ázsiát is megemlítette, s fontos célnak nevezte, hogy az elkövetkező években az ázsiai vízgyűjtő területeket is be vonják az INBO munkájába.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.