Megarazzia az EU-ban: korrupciós fogás

A belga államügyészség és az EU csalásellenes hivatala, az OLAF a napokban indítottak vizsgálatot bizonyos hamis szerződések ügyében. Ezt megelőzően már letartóztattak két olasz tisztviselőt és egy belga üzletembert, szintén csalás vádjával.

Sergio Tricarico, az Európai Parlament egyik asszisztensét, Giancarlo Ciottit a Bizottság munkatársát és Angelo Troiano belga üzletembert március 27-én fogták le, nagyszabású akció keretében.

40 rajtaütést hajtott végre a rendőrség négy országban, 150 rendőr részvételével. Az elfogott személyeket több millió eurós csalással gyanúsítják. A vád szerint a belga üzletember kenőpénzt fizetett a két tisztviselőnek. Cserébe őt bízták meg azzal, hogy a nemzetközi szervezetek mellé delegált EU-bizottsági képviseletek biztonságáról és felszereléséről gondoskodjon.

A belga bíróság az első meghallgatáskor elengedte a belga üzletembert, ám a másik két letartóztatott még mindig rács mögött van. Ügyvédjük, Henri Laquay éles támadást intézett a hatóságok ellen emiatt. Szerinte védenceit óvadék ellenében szabadon bocsáthatták volna már. Erre leghamarabb június 15-én kerülhet sor, amikor a két tisztviselő az ügyész elé állhat.

euractiv.hu

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.