No pasaran - Ságvári

Lyuktömő honorárium?

A vagyonnyilatkozatában tátongó lyukakat akarja betömködni Orbán Viktor legújabb könyvével - közölte tegnap Varga László, az MSZP országgyűlési képviselője. "Aquila non captat muscas - A sas nem kapkod legyek után" - reagált az elhangzottakra az elnök kabinetfőnöke, Deutsch-Für Tamás. (Hírösszefoglalónk.)

Öt SZEF-elnökjelölt

Várhatóan több fordulóban választják meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnökét a mai kongresszuson. A távozó Szabó Endre posztjára öten aspirálnak: Fejér József, Varga László, Cser Ágnes, Lázár András, valamint Szöllősi Istvánné, a PSZ korábbi főtitkára. (K. J. E.)

No pasaran

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége folytatja a gyűjtést Ságvári Endre emlékművére. Tegnapig az öszszetört emléktábak helyreállítására 674 ezer 011 forint gyűlt össze. A tábla elkészítése és felerősítése nem kerül ennyibe, ezért a MEASZ a fennmaradó támogatást a "főváros központi helyén felállítandó" Ságvári-emlékmű elkészítésére szánja. A számlaszám, amelyre a felajánlásokat el lehet juttatni: No pasaran - SÁGVÁRI, MEASZ, 11600006-00000000-10388514. (R. L. L.)

Nyilas képviselőapuka

A Nyilaskeresztes Párt helyi szervezetének egyik vezetője volt Havránek Ferenc hódmezővásárhelyi szocialista önkormányzati képviselő édesapja - közölte Lázár János, a város Fideszes polgármestere. Az érintett úgy reagált: édesapja az ő születése előtt másfél évvel volt tagja a Nyilaskeresztes Pártnak, és meghalt, amikor ő négyéves volt. (MTI)

Pécsi káderdöntések

Mészáros Andrást, a British American Tobacco Hungary kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatóját javasolta az Európa Kulturális Fővárosa program általános igazgatójának tegnap a pécsi közgyűlés. Megválasztásáról az EKF-program szakmai irányítását végző Pécs 2010 Menedzsment Központ Kht. a mai taggyűlésén dönt. Az eddigi igazgató, Kiss Tibor a napokban felmentését kérte Tasnádi Péter polgármestertől. Tegnap egyébként a pécsi közgyűlés felmentette Freivogel Gábort, a kulturális főváros projekt építész igazgatóját. A főépítész elbocsátását a testület szocialista frakciója szavazta meg, a polgári oldal nem. (Tudósítónktól)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.