Tubes: tilalmas a változtatási tilalom

Negyedszer is meggátolta a Pécsi Közgyűlés szocialista frakciója, hogy a testület megszavazza a Tubesre a változtatási tilalmat - így a közgyűlés továbbra sem gördít akadályt a lokátor megépítése elé. Ezúttal is a Fidesz vezette ellenzék tett javaslatot a változtatási tilalomra.

A HM már építési engedélyt kért és kapott a létesítményre. Az engedélyt - törvénytelenségekre hivatkozva - a Pécsi Közgyűlés és több magánszemély megfellebbezte, a fellebbezésről a HM dönt. A Pécsi Közgyűlés polgári oldala úgy véli, hogy a HM szándékát azzal lehetne - legalább átmenetileg - meggátolni, ha az önkormányzat a hegyre változtatási tilalmat rendelne el. A szocialisták - a tegnapival együtt - eddig négyszer gátolták meg a tilalom bevezetését. A 41 tagú testület 21 MSZP-s képviselője - többórás vita után - név szerinti szavazáson voksolt a változtatási tilalom ellen.

A közgyűléssel Szekeres Imre honvédelmi miniszter levélben közölte, hogy szerinte a változtatási tilalom bevezetése jogszerűtlen lenne. Bár a város jegyzője úgy foglalt állást, hogy egy ilyen döntés nem sértené a törvényességet, az MSZP-frakció a miniszter jogértelmezését fogadta el. A közgyűlés két szabad demokrata képviselője is úgy nyilatkozott, hogy Szekeres levele meggyőzte őket, pedig egy nappal korábban azt ígérték, megszavazzák a változtatási tilalmat.

A közgyűlés egyébként botrányos körülmények között kezdődött: a karzatról bekiabáltak. Füttyögő, kiabáló lokátorellenes tüntetők zavarták meg a városban tegnap kezdődött országos szinházi találkozó megnyitóját is.

Látkép, lokátorépítés elõtt
Látkép, lokátorépítés elõtt
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.