Fesztivál a Margitszigeten és a Városmajorban

Gyermektáncosok előadásával, valamint A kis herceg című mesemusical bemutatásával kezdődik vasárnap este két fővárosi helyszínen a budapesti nyári fesztivál.

 

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon az EU csillagocskák című műsorban a Prima Primissima Díjas Csillagszemű Gyermektáncegyüttes mellett a nagyváradi Csillagocska Tánccsoport műsorát tekinthetik meg az érdeklődők - tette hozzá Bán Teodóra fesztiváligazgató.

Bán Teodóra hangsúlyozta: a megnyitón a jubileumi Kodály-év eseményeihez méltóan folklór programot mutat be a két táncegyüttes. Ugyancsak vasárnap a Városmajorban látható A kis herceg című mesemusical a fesztivál keretében.

Az igazgató a további programokról szólva kiemelte a szezon ősbemutatóját, a Drakula című musicalt, amelynek zenéjét Mészáros László és Szemenyei János szerezte. A darab címszerepét Pintér Tibor alakítja, az előadásban az ördög hegedűseként Edvin Marton is fellép a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Ismét látható lesz júliusban a Margitszigeten a Jekyll és Hyde című musical, Frank Wildhorn világsikerű klasszikusa. A Musical Színház társulatának látványban és hangzásban is felújított előadásában a főbb szerepekben Molnár László mellett Tunyogi Bernadett, Molnár Szilvia, Makrai Pál és Rácz Tibor látható majd.

A Jézus Krisztus Szupersztár című rockoperát 1999-ben vitte színre először a Musical Színház társulata, ezt a darabot is a nyári fesztiválra újítják föl.

A székesfehérvári Vörösmarty Színház és a Budapesti WestEnd Színház közös produkciójában láthatja először a magyar közönség Elton John és Tim Rice Aida című musicaljét, amelynek címszerepét Oláh Ibolyára bízták. Ez a darab is a Margitszigeten kerül színre, Szurdi Miklós és Szomor György rendezésében.

A Budapest Balett június végi Bolero című estjének koreográfiáját Delbó Balázs és Lukács András, a bécsi Staatsoper magántáncosai, Demcsák Ottó, a Győri Balett alapító tagja, és Michael Kropf, a Budapest Balett egyik alapítója és a bécsi Volksoper tánckarvezetője készítette, a produkció a Városmajorban lesz látható.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.