Többpárti levél Kókának a repzajról

Június 8-án, pártállástól függetlenül, közös levélben fordul Kóka János gazdasági és közlekedési miniszterhez a reptéri zaj ügyében négy parlamenti és három fővárosi képviselő; csatlakoztak hozzájuk a XVIII. kerületi önkormányzat frakcióvezetői is.


Mester László és Simon Gábor, a XVIII. kerület honatyái hónapokon át tárgyaltak és egyeztettek arról, hogy szülessenek intézkedések, mellyel a kerület zajterhelését enyhíteni lehet, Erzsébet-Bélatelep, és a környék lakói ugyanis egyre türelmetlenebbek.

Mint ismeretes a két képviselő elégedetlen volt a BAA által közzétett intézkedési csomaggal, és március elején levélben fordult a Budapest Airport vezérigazgatójához, melyet akkor egyidejűleg megküldtek Kóka János gazdasági és közlekedési miniszternek, Kiss Lászlónak, a HungaroControl vezérigazgatójának, valamint Becske Lorándnak, a PLI igazgatójának.

Az akkor sürgetett intézkedések azonban nem szerepelnek a rövidesen a kormány elé kerülő szakmai anyagban, melyet véleményezésre a rendeletmódosítás előtt a minisztérium megküldött az érintett önkormányzatoknak.
A levél aláírói most Kóka János gazdasági és közlekedési miniszterhez fordulnak nyílt levélben, melyben arra kérik, hogy a rendeletbe építsék be a már korábban eljuttatott intézkedéseket - tájékoztatott a XVIII. kerületi önkormányzat.

A levél aláírói: Béki Gabriella (SZDSZ), Mester László (MSZP), Pesti Imre (FIDESZ), Simon Gábor (MSZP) a zajterheléssel érintett települések országgyűlési képviselői, Kucsák László (FIDESZ), Szaniszló Sándor (MSZP) és Ughy Attila (FIDESZ), a XVIII. kerület fővárosi képviselői, valamint a kerület frakcióvezetői: Berkes Péter (MDF), Bohoczki József (SZDSZ), Csomó Tamás (KDNP), Dömötör István (FIDESZ), Kőrös Péter (MSZP).

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.