A Védegylet az ellencsúcson

Ha szolid erőkkel is, de a Védegylet képviselteti magát a G8 globalizációellenes tüntetésekkel tarkított csúcstalálkozóján. - Néhány tagunk, és néhány, a szervezettől független "külsős" egy, a Védegylet által bérelt kisbusszal és egy személygépkocsival kelt útra - mondta lapunknak Scheiring Gábor. Az egyesület munkatársa szerint mindössze annyit kértek a rostocki kirándulóktól, hogy vegyenek részt a globalizációellenes társaságok által rendezett "ellencsúcson", s hazatérve számoljanak be tapasztalataikról a Védegylet Globfeszt nevű rendezvényén.

Az önmagát ökopolitikai szervezetként aposztrofáló Védegylet - amely annak idején elsőként javasolta Sólyom Lászlót köztársasági elnöknek - nemcsak a környezetvédelmi vonalra koncentrál, hisz a környezet önmagában védhetetlen - legalábbis az uralkodó társadalmi rend erőteljes kritikája nélkül. Ugyanis - mondta Scheiring Gábor - a globalizált világ a mostani formájában fenntarthatatlan, de ez nem jelenti azt, hogy a Védegylet egyetértene egyes antiglobalista társaságok antikapitalitsa, vagy éppen "akciózó anarchista" irányvonalával.

A Védegylet többek között az ellencsúcs egyik főszervezőjével, a német WEED társasággal, az osztrák ATTAC szervezettel, illetve a világszerte jelen lévő TNI-vel tart fent szorosabb kapcsolatot.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.