Gyurcsány nem tudja, hogyan került ki az őszödi beszéd

 Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nem tudja, hogyan került ki az MSZP-frakció balatonőszödi zárt ülésén elmondott beszédéről készült felvétel. Erről a politikus szerdán reggel beszélt az MTV Nap-kelte című műsorában.

 

"Azt, hogy hogyan került ki, ezt ma nem tudom, őszintén. Ha tudnám, elmondanám" - fogalmazott a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc azt mondta: ha valamit meg fog erről tudni, akkor azt nyilvánosságra hozza, de amíg nem tud biztosat, addig nem fogja megengedni, hogy találgatásokkal besározzanak bárkit is.

"Én tűzbe teszem a kezemet valamennyi vezetőtársamért" - hangsúlyozta.

Arra a kérdésre, akarja-e tudni, hogyan került ki a felvétel, Gyurcsány Ferenc közölte: ha tudná, akkor sok feltételezéstől lehetne mentesülni.

Hozzátette: "soha nem fogom megengedni, hogy pusztán azért, mert valami történt, ami nem tudom pontosan, hogy micsoda, ezért a bizalmatlanság legyen az úr".

Gyurcsány Ferenc megfogalmazása szerint senkinek nem állt érdekében "közülünk" ártani, amíg ennek az ellenkezője nem bizonyosodik be azt kell gondolni, hogy "valamilyen nem felépített, nem várt véletlen vezetett ide, ahol nem politikusok, hanem a politika környezetében dolgozó segítők közül valaki...(közbevágott a riporter)".

A kormányfő abszurdnak nevezte azt a feltételezést, hogy neki is köze van a beszéd kiszivárogtatásához. Mint mondta, ő egyenesen vívja meg a politikai küzdelmeit.

Ugye nem gondolja, hogy ezt a beszédet azokkal a mondatokkal és veszélyes jelzőkkel szivárogtatom ki - fűzte hozzá.

Gyurcsány Ferenc elmondta: a kormányzáshoz elegendő bizalom van "kint is, bent is". A miniszterelnök "a kintre" a közvélemény-kutatásokban mért kormányzóképességet hozta példaként, "a bentre" azt, hogy nem kellett visszavonnia egyetlen egy komoly törvényjavaslatot sem az elmúlt egy évben, és az MSZP-ben nem szerveződött alternatív politikai irányzat.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.