Kiutasították a Ferihegyen bombával fenyegetőző albán férfit

Jogerősen felfüggesztett szabadságvesztéssel és kiutasítással sújtotta a Fővárosi Bíróság azt az albán férfit, aki fél éve bombával fenyegetőzött a Ferihegyei repülőtéren.

Az albán férfi Norvégiából január 4-én érkezett Budapestre, azért, hogy innen visszautazzon hazájába - ugyanis a skandináv országból kiutasították és két rendőr kísérte vissza. A férfi azonban Ferihegyen megszökött őrei elől és megpróbált felszállni egy Kijevbe induló járatra. Amikor a repülőtér munkatársai ezt megakadályozták, azt mondta, hogy bomba van a gépen. Ezután több repülőgépet kiürítettek és átvizsgáltak. A járatok másfél órás késéssel indulhattak.

Az albán férfi az eljárás során beismerte tettét.

Első fokon a XVIII-XIX. Kerületi Bíróság gyorsított eljárásban a cselekmény másnapján 6 hónap 2 évre felfüggesztett szabadságvesztésre és Magyarország területéről történő 3 éves kiutasításra ítélte a férfit közveszélyes fenyegetés miatt. Az enyhítésre irányuló védői fellebbezés nyomán a Fővárosi Bíróság kedden 1 évre mérsékelte a szabadságvesztés felfüggesztésének időtartamát, egyebekben helyben hagyta az elsőfokú döntést. A szóbeli indoklás során elhangzott: az albán férfinak nem cáfolt vallomása szerint komoly oka lehetett arra, hogy ne térjen vissza hazájába, ám erre a problémára nem lehet megoldás az a bűncselekmény, amit elkövetett.

Az albán férfit időközben eltávolították a magyar hatóságok az országból, így a másodfokú eljárás már a távollétében zajlott le.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.