Cáfolják a rendőrök vallomását?

Továbbra is teljes a bizonytalanság azoknak a rendőröknek az ügyében, akik állítólag egy a Múzeum körúti igazoltatást követően megerőszakoltak egy 21 éves lányt.

A gyanúsítottak és a fiatal lány vallomásai több ponton is ellentmondóak. Miközben E. Zsanett azt állítja, hogy a rendőrök "egy IX. kerületi sötét utcába vitték" (azt, hogy melyik utcába, egyelőre nem lehet tudni), a rendőrök azt állították, hogy a XIII. kerület felé hagyták el a Múzeum körutat, hogy a lányt hazakísérjék.

A legfrissebb információk szerint az erőszakkal vádolt rendőrök ellen szólnak mobiljaik cellainformációi. A mobiltársaság ugyanis - a Magyar Televízió Híradója szerint - azt állapította meg, hogy a telefonok éppen az ellenkező irányba mozdultak, mint azt az előzetesben lévő vádlottak állították.

Tuza Péter, E. Zsanett ügyvédje a gyanúsítottak egyik ügyvédjének azon megjegyzésére, hogy a cellainformáció önmagában nem perdöntő bizonyíték, mindössze annyit válaszolt: ez az információ - több másikkal együtt - igazolja a lány állításait. Az említett bizonyítékokat azonban a nyomozás érdekében nem ismerteti, nyilvánosságra hozásuk egyébként is a nyomozó hatóság feladata, tette hozzá. Tuza korábban azt nyilatkozta, hogy a lány az eset után egy órán belül feljelentést tett a XIII. kerületi rendőrkapitányságon, erre - állította - okirati bizonyíték van.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.