Nagy buli a Belvárosban

Ingyenes koncertek, tárlatvezetés, szórakoztató- és gyermekprogramok szerepelnek a  hétvégi Belváros Fesztivál programjában.

Koncertekkel, gyermekprogramokkal és ingyenes tárlatvezetésekkel várják az érdeklődőket pénteken és szombaton az V. kerületben, a Belvárosi Fesztiválon - közölte az Aranytíz Művelődési Központ kommunikációs vezetője.

A Szomory Dezső téren, a Zrínyi utcában és a Szabadság téren színpadi programokat tartanak, a Petőfi Irodalmi Múzeum pedig erre a két napra ingyenes tárlatvezetéseket hirdetett - tette hozzá Halmos B. Ágnes.

Összegzése szerint a Szomory Dezső téren pénteken olyan zenekarok lépnek fel, amelyek az elmúlt években a Lipót napi dzsesszversenyen győztek vagy helyezést értek el. Koncertet ad az Oláh Szabolcs Quartett, a Smárton Trió, a Soul What!, a Barabás Lőrinc Eklektric és a Kalengo Ethnic Groove. Másnap délután Belváros-Lipótváros testvérvárosaiból érkező népi zenekarok és dzsesszegyüttesek lépnek fel, este pedig Dávid Viktória gospeleket énekel.

A Zrínyi utcai színpadon pénteken a Seres Duó zenél nyugdíjasoknak, másnap Bagi Iván és Nacsa Olivér humoristák mellett Korda György és Balázs Klári szórakoztatja a közönséget. A helyszínen az említett programok mellett civil szervezetek is bemutatkoznak.

A Szabadság téren a Perfect Name, a Quimby, a Kispál és a Borz ad koncertet pénteken. Szombaton délelőtt a gyerekeknek szerveznek programokat, a színpadon többek között Halász Judit és az Alma Zenekar lép fel. Délután a kerületben élő kisebbségek mutatkoznak be, majd a Bikini és a Back II Black koncertje következik.

A fesztivál minden programja ingyenes. Számos V. kerületi galéria, múzeum meghosszabbított nyitva tartással és ingyenes tárlatvezetésekkel készül erre a hétvégére - áll a közleményben.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.