Négy Hamász-fegyverest ölt meg egy izraeli légicsapás

Legkevesebb négy Hamász-fegyveres életét vesztette és mintegy húszan megsebesültek, miután az izraeli légierő csapást mért szombaton a palesztin szervezet milíciájának, a Végrehajtó Erőnek egy gázai épületegyüttesére - közölték egészségügyi dolgozók és az iszlamista szervezet tisztviselői.

Egy izraeli katonai szóvivő megerősítette a támadás tényét. További légicsapások is értek Hamász-állásokat Gáza központi és déli részén, köztük egy őrházat Iszmáil Haníje palesztin kormányfő otthona közelében. Palesztin szemtanúk szerint összesen hét izraeli légicsapás volt röviddel dél előtt, többségük Gázában, illetve annak környékén egy menekülttáborban, de a Gázai övezet déli határátkelőjén, Rafahban is.

Palesztinok szombaton öt rakétát lőttek ki Izraelre, de egyik lövedék sem okozott károkat vagy sebesülést - közölte az izraeli hadsereg. Tiltakozásokat váltott ki, hogy izraeli katonák a szombatra virradó éjjel elvitték ciszjordániai, Dzsenínhez közeli otthonából Vaszfi Kabdzát, a palesztin kormány egyik Hamász párti miniszterét. Előzőleg, csütörtökön Nászer as-Sáer oktatási minisztert és 32 további tisztviselőt vettek őrizetbe.

"Sürgettük az ENSZ-t és az Európai Uniót, hogy lépjenek közbe a miniszterek és törvényhozók elengedése érdekében - mondta Száeb Erekát főtárgyaló, Mahmúd Abbász palesztin elnök munkatársa. - E lépés nem segíti a nyugalom helyreállítását." Hírek szerint az őrizetbe vételek Washingtonban és az ENSZ-ben is aggodalmat keltettek.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.