Titkosügynök volt Malina Hedvig egyik feljelentője

A szombati szlovákiai lapok értesülései szerint nem egy, hanem két személy jelentette fel tavaly Malina Hedvig nyitrai egyetemistát, hamis tanúzás alapos gyanúja miatt. Az egyik ügynök volt.

Eddig a rendőrség csupán egyetlen személyről tájékoztatott. A pozsonyi Sme napilap kiderítette, hogy az egyikük titkosügynök volt.

A pozsonyi Peter Korceket Vladimír Meciar regnálása idején az Ivan Lexa vezette Szlovák Információs Szolgálat (SIS) alkalmazottjaként tartották nyilván. 1998-ban a háromszoros exkormányfő bukása és a titkosszolgálati főnök leváltása után távozott onnan. Jelenleg a szlovák kereszténydemokraták (KDH) parlamenti képviselőjének, Peter Gaburának az asszisztense. Amikor a  Sme munkatársa telefonon felhívta őt, azonnal letette a készüléket, amikor megtudta, miről akarják kérdezni.. Egy óra múlva már az üzenetrögzítő azt közölte az újságíróval, hogy ez a mobilszám nem létezik.

Mindeközben kiderült az is, hogy a másik feljelentő, a harminchat éves Juraj Kubla a Galántához közeli Vágsellyéhez (Sala) tartozó Vecsén (Veca) saját lakásának pincéjében, egy gázvezetékre akasztotta fel magát, május 4-én. Munkatársai alkoholistának tartották és magyargyűlóléként jellemezték őt. Értesüléseink szerint búcsúlevelet hagyott hátra, amely a rendőrségen van. Érdeklődésünkre Martin Korch, az országos rendőrfőkapitányság szóvivője azt válaszolta, hogy a levél tartalmáról kegyeleti okok csak a családtagokat tájékoztatják. Hozzátette: Juraj Kubla halála nem függ össze a Malina Hedvig-üggyel és nem befolyásolja a nyomozás további menetét. További kérdéseinkre nem válaszolt.

A vágsellyei férfi tette azonban csak e héten derült ki, amikor a nyitrai nyomozótiszt közölte Malina Hedviggel, hogy elmarad a szembesítés, mert a feljelentő elhunyt. Lapunk megkeresésére Jaroslav Macek a nyitra megyei ügyészség szóvivője megerősítette, hogy két feljelentés érkezett hozzájuk az elmúlt év végén, Malina Hedvig ellen. Arra a kérdésünkre nem volt hajlandó válaszolni, hogy a rendőrség miért tájékoztatott csupán egy személyről.

(Pozsonyi tudósítónktól)

Malina Hedvig
Malina Hedvig
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.