Lopási ügybe keveredett egy magyar diplomata rokona

Egy magyar diplomatát a közelmúltban hazahívtak az amerikai fővárosból, mert egy rokona lopási ügybe keveredett, és összetörte a diplomataautót, amelyben a rendőrök kábítószert is találtak.

Gyors és korrekt megoldás született Washington és Budapest között mind az érintett család, mind a kétoldalú kapcsolatok szempontjából - nyilatkozta Simonyi András washingtoni nagykövet azzal kapcsolatban, hogy kiderült: egy magyar diplomatát a közelmúltban hazahívtak az amerikai fővárosból.

"Az amerikai oldal a legnagyobb korrektséggel járt el, az eset semmiféle nyomot nem hagyott a magyar-amerikai kapcsolatokban"- mondta.

Kifejtette, egyedi esetről van szó, a magyar és az amerikai hatóságok közötti gyors és profi együttműködés következtében a dolog tisztességesen rendeződött.

"Személyi ügyekben nem nyilatkozunk" - mondta a nagykövet, jelezve, hogy nem kíván nevet említeni. Hozzátette, nem kívánja "sem megerősíteni, sem cáfolni" azt, hogy kiutasítás történt-e.

Simonyi András azt azonban elmondta: a nagykövetség munkájában kiemelt terület a kulturális tevékenység, központi szereplő a kulturális tanácsos. Ezért nagyon fontos, hogy erre a posztra mindig olyan személyek kerüljenek, akik lelkesedéssel végzik munkájukat és Magyarországot a legjobban tudják képviselni.

Odze György, a Külügyminisztérium szóvivője korábban megerősítette az egyik kereskedelmi csatorna péntek esti hírműsorában elhangzott információt, miszerint kiutasítottak Amerikából egy magyar diplomatát.

A TV2 Tények című műsorának információi szerint a diplomata a kulturális attasé volt, akinek egyik hozzátartozója lopási ügybe keveredett, és összetörte a diplomataautót, amelyben a rendőrök kábítószert is találtak. Ezt követően az amerikaiak kérésére hazaküldték a diplomatát.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.