Válik a püspöknő

Első ránézésre a helyzet nem különleges: Németországban minden harmadik házasság válással végződik. A magánéleti válság most Margot Kässmannt (48) is utolérte.

Az asszony nem akárki, hanem Németország második püspöknője. A legnépesebb, 3,3 millió fős hannoveri közösség vezetőjeként a német evangélikus egyház egyik legfontosabb képviselője, mellesleg az egyetlen német, aki a lutheránusokat egyesítő Egyházak Világtanácsának a vezetésébe is beküzdötte magát. Most viszont válik, s ez akár püspöki székébe kerülhet.

"A Jóisten olykor próbára teszi a földi személyzetét. Bizony, még a püspöki poszt sem tesz senkit sebezhetetlenné" - fogalmazott némi iróniával az aszszony még tavaly, amikor az orvosok mellrákot állapítottak meg nála. A sikeres műtét után jött az újabb, magánéleti próbatétel. Két hete levélben tájékoztatta elöljáróit, hogy 26 év után elválik a férjétől. Visszavonulásra azonban nem gondol. A döntés most az evangélikus egyház kezében van. Saját közössége támogatásáról biztosította, akár 68 éves koráig megmaradhat hannoveri püspöknek - már ha az országos tanács is így gondolja.

A püspöknő televíziós talkshow-kban rendszeresen bizonygatta a család és a karrier összeegyeztethető, ám lám ez a neki sem sikerült. Lelkész házastársával kezdetben még felváltva prédikáltak egy vidéki parókián, az asszony karrierje gyorsabban ívelt felfelé. A házaspárnak egyszerűen nem volt elég ideje egymásra, állítják bennfenntesek, és ezen még a hit sem segített.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.