Thürmerék petícióban követelnek tájékoztatást a Kádár-sír ügyében

Petícióban követelt válaszokat a MeH vezetőjétől a Kádár-sírgyalázás ügyében az MKMP pénteken Budapesten a Miniszterelnöki Hivatal előtt.

"A következőket követeljük Szilvásy úrtól és a kormánytól: világos választ várunk arra, hogy mit tett a rendőrség, mit tettek a nemzetbiztonsági szolgálatok a Kádár János sírja ellen elkövetett bűncselekmény feltárása érdekében" - fogalmazott Thürmer Gyula, a Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke (MKMP). Hozzátette: érdemi választ vár a miniszterelnöktől a május 2-án történt sírgyalázás ügyében írt levelére, amit azért írt, a kormányfő tegye lehetővé, hogy az egykori államférfi földi maradványait a nyomozás befejezése után a párt emberhez méltó módon eltemesse - mondta.

Thürmer Gyula emlékeztetett arra: Kádár János szombaton lenne 95 éves, így a párt számára - mivel eddig semmilyen vizsgálati eredményt nem hoztak nyilvánosságra - kötelesség volt szólni a több mint három hete történt esetről. A pártelnök a rendőri vezetők menesztése kapcsán aggodalmának adott hangot: "úgy véljük, nincs jó kezekben a nyomozás irányítása, hogy elsikkadt a figyelem, amely a kezdetben még megvolt" - mondta a politikus.

A MeH vezetőjéhez írt, kérdéseket tartalmazó petíciót Szilvásy György munkatársa, Fótiné Bárdos Zsuzsanna főosztályvezető-helyettes vette át. Az MTI kérdésére közölte: 30 napon belül mindenképpen válaszolnak az MKMP-nek.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.