Olaszliszka: marad a nyolc gyanúsított

Már nem valószínű, hogy újabb gyanúsítottja lesz a tavaly októberi olaszliszkai gyilkosságnak - közölte érdeklődésünkre Kökényesi Antal, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, akitől megtudtuk: a rendőrök a több hónapja tartó nyomozáshoz kötődő bizonyítási eljárás végén tartanak.

Ennek során a nyomozók adatokat gyűjtöttek, és kihallgattak mindenkit, aki bármit is tudhatott az elkövetés körülményeiről Eddig nyolc helybelit gyanúsítanak azzal, hogy közük volt Szögi Lajos tiszavasvári tanár meggyilkolásához: a bíróság mindannyiukat előzetes letartóztatásba helyezte. Mint arról lapunkban korábban hírt adtunk, a 44 éves pedagógust brutális kegyetlenséggel verték agyon a nyílt utcán, mert autójával elsodort egy kisgyermeket, aki könnyebben megsérült.

A gyilkosság óta kiemelt rendőri jelenlétet tartottak fenn a faluban, s ez az állapot jelenleg is tart. A helyben lakók nyugalmának megőrzését szolgálja majd a most átadott iroda, valamint az új körzeti megbízotti státus: így - a korábbi egy helyett - két rendőr teljesít szolgálatot Olaszliszkán. Kökényesi Antal egy autót bocsátott a helyi polgárőrség rendelkezésére.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.