Nyaralás luxuskivitelben: egy éjszaka 1,7 millió forintért

Legalább száznegyvenezer forintot szánjon éjszakánként a nyaralására az, ki Horvátország legdrágább villájában szeretné az idejét eltölteni. A dubrovniki tengerparton található, teljes átépítés és felújítás után nemrég átadott Villa Elit bérleti díja ugyanis 50 ezer kuna, azaz 1,7 millió forint naponta. Ez jelenleg a legluxusabb szálláslehetőség Horvátországban.

A minden igényt kielégítően berendezett épületben legfeljebb 12 főt tudnak elszállásolni, az ebédlője pedig 36 fős rendezvényekre alkalmas.

A lakosztályok kandallós, és zongorás nappalival felszereltek, a fürdők jacuzzival ellátottak, a házban fedett, fűthető úszómedence található, a személyzet kiválóan képzett, a villához pedig természetesen saját tengerparti strand is jár.

Ha pedig már a strandoknál tartunk: az idén a Zadartól kicsit északra lévő zatoni plázson lehet majd a legdrágábban napozni. A területet bérlő, és a közeli szállodákat is üzemeltető vállalkozás ugyanis júniustól naponta 15 kunás, július-augusztusban pedig 20 kunás (közel 700 forintos) belépőt szed majd a fürdőzőktől. Autóval 80 kunáért lehet egy teljes napig a strand területén parkolni.

Ezek az árak magyar viszonylatban talán nem is tűnnek túl magasnak, ám Horvátországban nagy visszhangja volt a zatoni strandbelépő bevezetésének. Az Adria partja Isztriától Dubrovnikig ugyanis szinte egybefüggő szabadstrand - eddig legalább is az volt. Zatonban most arra hivatkoznak, hogy egyrészt a strand túlzsúfoltságát szeretnék elkerülni az új rendszerrel, másrészt a befolyó bevételből jut majd a strand területének rendben tartására és fejlesztésére is.

További horvát drágaságok

Az isztriai fehér szarvasgomba (Tuber Magnatum) általában kora ősszel jelenik meg a piacon és általában decemberig kapható. Kilójáért háromezer eurót is elkérnek.

Anyagilag legelismertebb horvát festő Zvonimir Mihanović, akinek pasztelljei és olajfestményei 80-250 ezer dollár között kelnek el, legfőképpen Amerikában.A legértékesebb horvát focista Ivan Klasnić. A 27 éves csatárért - akinek játékstílusáról sokat elárul, hogy beceneve Killer -, legalább 12 millió eurót kérnek. (Jelenleg a Werder Bremen játékosa.)

Az eddigi legdrágább költségvetésű horvát film az 1991-ben készült Čaruga, amelyre akkori áron egymillió dollárt költöttek. Az Ivan Kušan regénye alapján Girlić Rajko rendezte történetet a kommunizmus utópiájaként is emlegetik. Főhőse valós személy volt (1897-1925), akit szlavóniai Robin Hoodként őriz a köztudat.

Lokrum - a dubrovniki riviéra egy másik partról
Lokrum - a dubrovniki riviéra egy másik partról
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.