Öt intézmény együtt követi a kezdők karrierjét

A diplomás pályakezdők elhelyezkedési esélyeiről készít felmérést a központi régióban a Zsigmond Király Főiskola (ZSKF) több felsőoktatási intézmény bevonásával. A vizsgálat célja egyben a végzett hallgatók karrierútjának követése. A kutatásba bevont intézmények - a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara, a Wesley János Lelkészképző Főiskola, a Budapesti Műszaki Főiskola és a Zsigmond Király Főiskola - 2001 és 2006 között végzett hallgatói köréből kétezer ember kérdőíves megkérdezésével végzik a reprezentatív adatfelvételt.

A kutatók arra kíváncsiak, sikeresen tudtak-e a végzettek munkát találni, volt-e saját vállalkozásuk, a megszerzett szakmai kompetenciák milyen mértékben járultak hozzá a sikerhez. Külön vizsgálják a pályakezdőket, az életpálya elején új állást keresőket, a pályát módosítókat, valamint az esetleges sikertelenségek okait.

A kutatás modellértékű, és elősegíti a felsőoktatási intézményekben tevékenykedő karrierközpontok működését. A végzett hallgatók karrierútja és a munkaerő-piaci elvárások, illetve trendek ismeretében az egyetemi és főiskolai központok képessé válnak arra, hogy hatékonyabban működjenek, miközben lehetőségük nyílhat arra, hogy az intézmények oktatási folyamatait is célirányosan befolyásolják.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.