Debrecenből szervizel a T-Systems

Regionális szervizhálózati központot hoz létre július elsejével Debrecenben a német T-Systems - jelentették be nemrégiben. A Deutsche Telekom leányvállalata már jelen van Magyarországon, Budapesten jelenleg csaknem négyszáz dolgozót foglalkoztat. Debrecenben 2007 végére csaknem száz dolgozót szeretnének alkalmazni, de a létszámot több százra kívánják bővíteni.

Amint arról korábban beszámoltunk, a több országot ellátó debreceni szervizhálózatnál a T-Systems informatikai vagy telekommunikációs szolgáltatásait igénybe vevő ügyfeleket szolgálják ki telefonon és interneten, azaz "távolról menedzselhető" segítséget nyújtanak számítógép-felhasználóknak és rendszergazdáknak. Ehhez magasan képzett, németül és angolul jól beszélő munkaerőre van szükségük. Ezért a társaság döntésében fontos szerepet játszott az, hogy kiváló együttműködést tudtak kialakítani a Debreceni Egyetemmel.

A munkaerő-utánpótlás érdekében a cég képzéseket, tréningeket indít középiskolások és egyetemisták számára, nyári egyetemet szervez friss diplomásoknak, és tanulmányi ösztöndíjat ad. Az egyetem számára pedig az új központ a tanrendbe is beilleszthető, kreditpontokat érő gyakorlati képzés lehetőségét teremti meg. A városvezetés azt reméli, hogy a T-Systems tartósan munkát adhat a magasan képzett szakembereknek, csökkentve ezzel a diplomások elvándorlását.

A nagy vidéki egyetemi központoknak jó lehetőség a szolgáltató központokkal kiépített kapcsolat, hiszen egy-egy ilyen bázis a friss diplomások számára folyamatosan képes munkát adni, és nem kényszerülnek arra, hogy ha ilyen állást keresnek, akkor szükségképpen a fővárosba kelljen letelepedniük. Ilyen központoknak persze csak a valóban nagy campusok jelentenek vonzerőt.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.