Lövések az amerikai Moszkvában

Hetvenöt lövés dördült szombat éjszaka az Idaho államban lévő Moscow belvárosában. A "csata" nem sokkal 11 óra után kezdődött, amikor valaki mintegy harminc golyót eresztett a megyei bíróság épületébe, amelyben a rendőrség telefonközpontja is működik.

Ekkor még senki sem sérült meg, és a házat kiürítették. A lövések az utca túloldaláról, a lakóházak közé ékelődött presbiteriánus templomból érkeztek, amelyet a hatóságok azonnal körülvettek. Egy rendőrt találat ért, és rögtön ezt követően még egyet, aki társa segítségére próbált sietni. Ezután egy polgári személyt meglőttek - a sebesültek állapotáról nem tettek közzé részleteket.

A környéket lezárták, a szomszédban lakókat felszólították, hogy maradjanak házaikban. Az utolsó lövést éjjel egy óra körül hallották. A rendőrök végül hajnali hat körül megrohamozták a templomot, amelynek két különböző helyiségében két halottat találtak. Az egyik közelében félautomata fegyver hevert, feltehetően ő volt az elkövető. A rendőrök sem a nevét, sem a halál okát nem mondták meg, így nem tudni, hogy az ámokfutó öngyilkos lett vagy mesterlövész végzett-e vele, és az sem világos, hogy ki lőtte le a másik áldozatot. A város helyettes rendőrfőnöke szerint a tettes mindenkire lőtt, nyilvánvalóan az volt a célja, hogy minél több embert öljön meg. Moscow - Moszkva - az Idahói Egyetem székhelye, de ennek nem feltétlenül van köze a rejtélyes lövöldözéshez.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.