Erős mondatok

Orbán Viktor pártelnök:

"Betölthetjük történelmi küldetésünket. A hazug és ósdi politika megbukott, az MSZP támogatottsága megszűnt, ezért nagypártból középpárttá zsugorodott. Bármikor is érkezzen el a kormányzás napja, azon a napon minden idők legerősebb Fidesze kell hogy szembeálljon minden idők leggyengébb MSZP-jével szemben."

Kövér László választmányi elnök:

"2002-ben és 2006-ban odaadtuk lakásunk kulcsát a rablóknak, és most döbbenten figyeljük, ahogy elveszik értékeinket, elüldözik rokonainkat. Egy olyan kapzsi és veszélyes klikk irányítja az országot, akik a hatalomhoz való görcsös ragaszkodásuk miatt példátlanul mély válságba taszították Magyarországot. Legfeljebb csak Rákosi és bandája produkált hasonlót."

Kósa Lajos alelnök:

"Posztkádári rendszerben élünk, ez maga a szocialista demokrácia, nem polgári demokrácia. A létező szocializmus itt van közöttünk. Kádár János sincs a sírjában, nincsen eltemetve, itt van közöttünk, nem tudjuk, hol, de itt van a mindennapjainkban. Szép szimbólum és egyúttal tragikus is, mert jó lenne, ha ezt az egész kádárista miskulanciát véglegesen magunk mögött hagyhatnánk."

Pelczné Gáll Ildikó alelnök:

"Akinek kormányoznia kellene, az hazudik, akinek védeni kellene a védtelent, az embereket veri meg. A férgesének hullani kell."

Pokorni Zoltán alelnök:

"A kormánypárti sajtó »pofozkodó földharcosnak« próbálja beállítani a Fideszt, azonban ki kell törni ebből az »egyik kutya, másik eb« skatulyából. (...) A kormányra a milliárdosok hagymázos ultraliberalizmusa, a piac mindenhatóságába vetett dogmatikus, szemellenzős hit a jellemző."

Varga Mihály alelnök:

"Következmények nélküli káoszkormányzás folyik. Kazahsztánban azt kellett tapasztalnom, hogy magyar politikusnak lassan Közép-Ázsián is túl kell mennie, ha a magyar teljesítménnyel büszkélkedni akar."

Tarlós István fővárosi frakcióvezető:

"Az ország eljutott oda, hogy az igazmondás elvesztette jelentőségét. A mellébeszélések, a mutyizások, a káosz és a kommunikációs trükkök ideje után el kell jönnie az őszinte beszéd időszakának. Akarjuk a győzelmet, a változást, az igazabb jövőt."

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke:

"Az SZDSZ a szürkeállomány pártjának tartja magát, de ha a szabad demokrata Horváth Ágnes lehet egészségügyi miniszter, akkor Győzike lehetne a tudományos akadémia elnöke."

Tőkés László királyhágómelléki református püspök:

"Nemzetünk a saját országában pusztul, saját magyar államunk nem védi, nem képviseli, nem érvényesíti az elvárható mértékben nemzeti érdekeinket."

Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője:

"Orbán Viktor beszédében nem volt új elem, ugyanezeket mondta eddig az elmúlt két elvesztett választás előtt is. Újra meghirdette az egy a tábor, egy a zászló vesztes politikáját. Az MDF örül annak, hogy nem kell részt vennie ebben a kényszerszövetségben, és képviselheti azokat, akikről Orbán Viktor egy szót sem ejtett beszédében: a magyar középosztályt."

Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese:

"Igazat kell adni Kósa Lajosnak abban, hogy Kádár János itt jár közöttünk, vasárnap éppen a Fidesz kongresszusán mondott hosszú beszédet (...) Küldetéstudatos pátosszal nyakon öntött mondatokból nem épül erős Magyarország."

Varga László, az MSZP országos elnökségének tagja:

"A liberálisból időközben szélsőjobboldalivá, néha pedig populista és demagóg hangokat megütővé váló pártelnök nem okozott meglepetést a Fidel Castróhoz mérhető távlatokat nyitó hosszúságú beszédével. XIX. századi beszéd volt, semmiféle modern, progresszív gondolat nem volt benne. Megalapítjuk a magyar politikai populizmus díját, a vududíjat, hogy leleplezzük a képtelen ígéreteket, amit az idén Orbán Viktor kap. Az elismerés életműdíj is, amivel 18 éves, egyetlen politikai értékrendet sem kihagyó pályáját kívánjuk elismerni."

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.