Rendbe tették és kiganézták a ligeti KRESZ-parkot

Hogy a gyerekek újból lehetőséget kapjanak a közlekedési alapszabályok játékos tanulására, a Szeretem Magyarországot Klub megszervezte a park felújítását civil szervezetek, önkéntesek és támogató cégek bevonásával.


Megújult a Városligeti KRESZ Park, méghozzá gyereknap előtt.

A létesítmény Budapest legnagyobb oktató parkja volt a 70-es, 80-as években, a rendszerváltozás után viszont gondozása, őrzése megszűnt és a park használhatatlanná vált. Az elektromos berendezéseket, az alumíniumból készült KRESZ tábla és jelzőlámpákat tartó oszlopokat tőből kivágták, az útburkolati jelek lekoptak, a padokat szétszerelték. Az elmúlt évtizedben sem a terület tulajdonosa, sem más intézmények, szervezetek nem tettek semmit a helyreállításért.
  
Hogy a gyerekek újból lehetőséget kapjanak a közlekedési alapszabályok játékos tanulására, a Szeretem Magyarországot Klub megszervezte a park felújítását civil szervezetek, önkéntesek és támogató cégek bevonásával. Az utolsó simításokat a Klub tagjai és az ötlet civil támogatói társadalmi munkában végezték vasárnap: megtisztították a különböző hulladékoktól a területet, virágot ültettek, helyreállították és lefestették a korábban használhatatlan padokat.
   
A tervek szerint a civil érdeklődőkön túl a Közlekedési Múzeum munkatársai múzeumpedagógiai foglalkozásaiknál, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Budapesti Rendőrfőkapitányság szakemberei pedig a közlekedésbiztonsági oktatás keretében újra rendszeresen használják majd a parkot. Hogy ne jusson ismét ebek harmincadjára, egy biztonságtechnikai cég 4, éjjel-nappal működő térfigyelő kamerát helyezett el benne, és gondoskodik a folyamatos felügyeletről.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.