SZDSZ: civil kontrollt a rendőrség felett

Civil kontrollt szeretne a rendőrség felett az SZDSZ. Kóka János pártelnök szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt is elmondta: a liberális párt kezdeményezi, hogy ez kerüljön be a rendőrségi törvénybe.
   
A kisebbik koalíciós párt elnöke a rendőrök által az elmúlt időszakban elkövetett bűncselekmények kapcsán kérdésekre válaszolva kifejtette, hogy az esetek nem maradhatnak személyi konzekvenciák levonása nélkül, de intézményes garanciák szükségesek a rendőrség iránti közbizalom helyreállításához.
   
Kóka János közölte: Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel is konzultálni fog arról, hogyan oldható meg a rendőrség civil kontrollja.
  
 A liberális párt elnöke kifejtette: az intézményes garanciák mellett az igazságügyi és rendészeti minisztertől világos koncepciót várnak a rendőrség működésével kapcsolatosan.
   
Arra a kérdésre, hogy a rendőrségnél történt esetek az országos és a budapesti rendőrfőkapitány mellett nem vetik-e fel Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter felelősségét, Kóka János azt válaszolta: ennek a minisztériumnak a működése a szocialisták felelőssége. Az SZDSZ politikusa ugyanakkor hozzátette: nem boszorkányüldözésre van szükség, hanem intézményes garanciák kellenek.
   
Sajtótájékoztatóján Kóka János emlékeztetett arra, hogy kétnapos ülésén az SZDSZ ügyvivői testülete nyilatkozatot fogadott el, melyben elítélték a rendőrök által az elmúlt hetekben elkövetett cselekedeteket.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.