Dávid Ibolya: kérdéses, hogy Petrétei maradhat-e hivatalában

Kérdéses, hogy maradhat-e pozíciójában Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter a rendőrség körüli problémák miatt - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke sajtótájékoztatóján azt követően, hogy a kormányfő bejelentette: kezdeményezi a budapesti és az országos rendőrfőkapitány menesztését.

"Kérdéseim lennének miniszterelnök úrhoz: ezek után marad-e a székében például a Rebisz vezetője, Dobozi József, ezek után marad-e a székében Petrétei József felügyelő miniszter. A Magyar Demokrata Fórum azt javasolja: menesszék az alkalmatlan vezetőket, de állítsák vissza a Belügyminisztériumot" - hangsúlyozta Dávid Ibolya. Hozzátette: nincs felelős vezetője, felelős irányítója ma a magyar rendőrségnek.

Gyurcsány Ferenc hibát követett el, amikor olyan minisztert nevezett ki a rendőrség élére, aki arra sem alkalmas, hogy a két főrendőrt menessze állásából, a kormányfő "átnyúlt a feje fölött" - hangsúlyozta a pártvezető. Az elmúlt hónapok eseményei is azt bizonyították, hogy Petrétei József sem ősszel, sem tavasszal, sem most nem vállal felelősséget, mi több, tegnap kiállt a rendőri vezetők mellett - mutatott rá Dávid Ibolya.

A pártelnök szerint nemcsak a rendőrségen belül, hanem minden területen válság van Magyarországon.

Az MTI azon kérdésére, hogy szerinte egyedi esetekről van-e szó a rendőrségen belül, vagy egy folyamat indult el a testületben, Dávid elmondta: sok egyedi eset kezdett folyamattá válni.

A miniszterelnök az MSZP választmányának szombati budapesti ülésén jelentette ki, hogy a rendőrségbe vetett közbizalom helyreállításának érdekében távoznia kell posztjáról az országos és a budapesti rendőrfőkapitánynak. A kormányfő szerint azok az ismertté vált cselekmények, amelyeket az utóbbi időszakban rendőrök követtek el, menthetetlenek, nincs mit magyarázni rajtuk.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.