A tanár nem veheti el a diáktól a mobiltelefont

 Az iskolákban jelenleg a legnagyobb viták az intézménybe bevihető tárgyak, a mobiltelefonálás, a dohányzás, a hajviselet és a testékszerek használata körül folynak. A könyvcsomag másféléves előkészítése során kiderült, hogy sem a tanárok, sem a diákok nincsenek tisztában a jogaikkal.

Sok pedagógus ma sem tudja: nem veheti el a gyerektől a mobiltelefonját, nem tilthatja meg, hogy a diák közterületen - akár az iskola előtt - cigarettázzon, nem büntetheti, ha ittas állapotban látja őt egy nem iskolai rendezvényen, és nem kutathat a tanuló táskájában sem. Ugyanígy nem tehet rá sértő megjegyzéseket, nem szólíthatja például cicababának a neki nem tetsző diáklányt - mint ahogy az a közelmúltban előfordult egy középiskolában.

A veszprémi Purda Zsuzsanna -Zongor Klára szerzőpáros által készített "Gyermekjogi ABC" című könyvcsomag öt kiadványból áll. Három könyv íródott az alsó és a felső tagozatos általános iskolásoknak, valamint a középiskolásoknak - különböző mélységben taglalva a gyermekjogokat. Igyekeztek minden gyermek, szülő és tanár számára érthető könyvet írni. A Gyermekjogi ABC-ről a Népszabadság szombati számában jelenik meg részletes ismertetés.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.