Fidesz: a hatóságtól kapott sebet az emberek biztonságérzete

Együttes ülést tart pénteken a Fidesz rendészeti munkacsoportja és a párt országgyűlési frakciójának elnöksége - közölte Szijjártó Péter, a  Fidesz szóvivője csütörtökön, arra reagálva, hogy a Múzeum körúti erőszak ügyében őrizetbe vettek öt rendőrt.


Csütörtökön és az elmúlt napokban több olyan eset is napvilágra került, mely alkalmas arra, hogy "alapjaiban és  általánosan rengesse meg a rendőrségbe vetett közbizalmat" - írta közleményében az ellenzéki párt szóvivője.
Úgy fogalmazott, hogy az alkotmányos jogok érvényesülése, a magyar emberek biztonságérzete "a hatóságok oldaláról kapott súlyos sebet". A kialakult helyzet miatt a Fidesz rendészeti munkacsoportja és a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának elnöksége pénteken együttes ülést tart - tette hozzá Szijjártó Péter.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség csütörtökön meggyanúsított öt rendőrt erőszakos közösülés bűntettével és vesztegetéssel, illetve  bűnsegédként elkövetett erőszakos közösülés bűntettével; a gyanúsítottakat őrizetbe vették. Előzőleg felismerte támadóit az a 21 éves lány, aki feljelentést tett, mert állítása szerint május  elején a Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta, majd egy sötét mellékutcában megerőszakolta.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.