"A nő maga ajánlkozott"

A Rendészeti Biztonsági Szolgálat öt munkatársát gyanúsítja a Budapesti Nyomozó Főügyészség a 21 éves Zsanett május 4-i megerőszakolásával - miután a sértett a felismertetésen kiválasztotta őket az ötös csoportokban elvégzett felismertetési eljárásban.

A Havariapress információi szerint  az érintettek arra hivatkoztak, hogy a nő maga ajánlkozott fel. (Háttér: "Bántalmazott nők: miért nem keresik a jogukat?" címmel készült összeállítás az Amnesty International által rendőrökkel készített interjúk és esetleírások tapasztalatairól.)

Az ügyészség őrizetbe vette a gyanúsítottakat.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője, Morvai Attila azt közölte a távirati irodával, hogy öt rendőrt gyanúsított meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség: két rendőrt erőszakos közösülés bűntettével és vesztegetéssel, három rendőrt pedig bűnsegédként elkövetett erőszakos közösülés bűntettével.

Miként arról a Népszabadság is beszámolt, egy rendőrautó május 4-én a Múzeum körúton megállásra szólította fel a 21 éves lányt, azzal, hogy nem volt bekapcsolva a biztonsági öve. Zsanettnél kétezer forint volt, ami kevés volt a bírságra. Ekkor az egyik rendőr kitalálta, hogy a lány „biztos valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt áll”, ezért vérvételre beviszik a főkapitányságra. Öt rendőr ült a járőrkocsiban – állítja Zsanett –, akinek így a járőrök ölében ülve kellett volna a kapitányságig utaznia. Egy sötét utcában azonban a járőrkocsi megállt, s a rendőrök közül ketten megerőszakolták.

(Havariapress, MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.