Gergényi és Pintér közös üzletben

Utazási vállalkozásban lett üzlettárs Gergényi Péter, Budapest jelenlegi rendőrfőkapitánya és Pintér Sándor, az Orbán-kormány volt belügyminisztere - írja legfrissebb számában a HVG gazdasági hetilap.

A lap csütörtökön utcára került számában megjelent cikk szerint a tavaly év végén alapított és idén április végén nyilvántartásba vett Admiral Tours Hungary Utazásszervező Kft.-ben Gergényi Péternek 30 százalékos tulajdonrésze van, míg a többségi tulajdonos - 60 százalékkal - az a P&V Tanácsadó Kft., amely Pintér Sándor volt belügyminiszter és Valenta László tulajdonában van.

A saját szervezésű, illetve közvetítőként végzett ki- és beutaztatásra, belföldi közvetítésre, illetve charterjárat igénybevételére egyaránt jogosult Admiralt a főkapitány fia és 10 százalékban tulajdonos tunéziai származású Ben Hadj Soulimane Mondher vezeti - írta a HVG.

A hetilap arra hívta fel a figyelmet, hogy "a Gergényi-üzlettárshoz igen hasonló néven (és hasonló anyai nevet megadva) fut két fantommá vált cég, a tiszafüredi Aqua Fun Touristik Kft. és a budapesti Insuresecurity Kft. volt tulajdonosa". A cikk szerzője hozzátette, hogy erről a főkapitány környezetében nem tudnak, csak az üzlettársnak a tunéziai utazásokkal foglalkozó Slim Reisen-csoportnál szerzett érdemeit ismerik. A HVG értesülései szerint az Admiral "lehet a levezető terepe" Gergényi Péternek, akinek közeli - július elsejével történő - távozásáról a közelmúltban írt a sajtó.

Gergényi Péter tavaly november 8-án jelentette be, hogy beadta - december 31-i hatállyal - nyugdíjaztatási kérelmét. A kérelmet ugyan a miniszterelnök nem fogadta el, és a rendőrkapitány is letett távozási szándékáról. Ugyanakkor a nyugdíjazási kérelem beadását követő napokban adott sajtónyilatkozataiban Gergényi Péter arról beszélt, hogy visszavonulása után egy utazási irodában fog dolgozni társtulajdonosként. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.