Zöldpótcselekvés

Olvasom, hogy a kormány tervei szerint júliustól megszűnne az országgyűlési képviselők kedvezménye az ingyenes utazásra. Nagyon helyes! Tessék csak sorban állni a pénztár előtt, megvenni a vonat- vagy buszjegyet, nincs kivételezés! Még mit nem!

Újdonsült zöldminiszterünk állítólag még jeggyel utazott, amikor metróval ment a Parlamentbe a Duna túlsó partján lévő irodájából. Igaz, kezdek elbizonytalanodni, erre a kis szociotúrára állítólag csak hetente egyszer kerül majd sor, a hét többi napján a miniszter a jókora turbómotoros autójával közlekedik. Vagyis a megszűnő ingyenességgel csak heti két szakaszjegy árát spórolja majd meg az adófizetőknek. Persze azt sem hiszem, hogy sok kormánytag vagy honatya használja ki jelenleg az ingyenes közlekedés adta előnyöket, így a változás nem lesz jelentős adókiváltó tényező.

Még a környezetvédelmi bizottság MDF-es elnöke is két - igaz, nem túl nagy fogyasztású - autó közül válogathat, KDNP-s alelnöke viszont a greenfo.hu információi szerint már két, kifejezetten szén-dioxid-okádó járművel furikázik. Hibrid autója pedig még annak a szocialista képviselőnek sincs, aki áprilisban azzal próbálta felhívni magára a figyelmet, hogy az állami kocsik felénél ilyen hajtást javasolt.

Persze folytathatnánk még az efféle médiapopulizmust, de ezzel csak politikusaink hasonló pótcselekvéseit utánoznánk.

Annak idején a most távozott környezetvédelmi miniszter két szabad demokrata minisztertársával, ugyancsak a média figyelmétől övezve érkezett az Országházba - csak ők biciklivel. Ja, és Horn Gyulát a múltkor gyalogolni láttam a Margit hídon. Igaz, ő egyedül volt.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.