Malina Hedvig védője manipulációt feltételez

Az illetékes nyitrai ügyésznek már kézbesítették a rendőrség vádemelési indítványát Malina Hedvig nyitrai egyetemista ellen, ám a hölgy védőügyvédje még a tegnapi postával sem kapta meg a dokumentumot.

– Érdemben nincs miről nyilatkoznom, mert nem ismerem a vádiratot, fogalmam sincs mit tartalmaz, mert idáig csak a bűncselekmény minősítéséről értesültem, arról is csak a médiából – nyilatkozta lapunknak Roman Kvasnica.

A pöstyéni (Piestany) ügyvéd a továbbiakban kifejezte azt a meggyőződését, hogy céltudatos manipuláció zajlik. Így folytatta: - Jogsértő, hogy a nyilvánosság hamarabb értesül a fejleményekről, mint az érintett és az ügyvédje. Ugyancsak felháborító, hogy Szlovákia főügyésze előre közli a sajtóval, hogy megvádolják Malina Hedviget, mint ahogy az illetékes beosztottja meghozná a döntését, holott ő csak tegnap kapta meg a rendőrségi anyagot, nekünk pedig az indítvány kézhez vétele után három munkanap áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy fellebbezzünk. Még a vádlók sem biztosak a dolgukban, de a közvéleménnyel ennek az ellenkezőjét akarják elhitetni, miközben Malina Hedvigre lélektani nyomást gyakorolnak – vélekedett Roman Kvasnica, aki hozzátette, hogy ha végre megkapják a vádiratot, akkor minden bizonnyal fellebbezni fognak a javaslat ellen. Egyébként a csallóközi származású egyetemista már a kassai székhelyű Alkotmánybírósághoz is fordult, emberi jogainak megsértése miatt.

A csallóközi származású hölgyet hamis tanúzással gyanúsítják, mert a rendőrség szerint nem történt bűncselekmény. A leány csak kitalálta, hogy tavaly augusztusban bőrfejűek bántalmazták őt, amiért magyarul beszélt. A nyomozást ezután leállították, majd névtelen feljelentés alapján Malina Hedvig ellen kezdtek nyomozást hamis tanúzás alapos gyanúja miatt.

A tegnapi szlovákiai lapok többsége szerint Malina Hedvig ügyét fontos, máig tisztázatlan  részletkérdések árnyékolják be, amelyek legalábbis kételyeket támasztanak a nyomozók eddigi munkájával, elsősorban elfogulatlanságukkal kapcsolatban. Stefan Hríb, a Tyzden társadalmi és politikai hetilap főszerkesztője szerint ha a rendőrség állítása igaz, akkor Malina Hedvig az újkori szlovákiai történelem legnagyobb hazudozója. Ha azonban a nyomozók és az ország jelenlegi politikai vezetése nem mond igazat, akkor az ártatlan leánnyal még szörnyűségesebb áldozat, mint évekkel ezelőtt Michal Kovác szlovák államfő fia volt, akiről Meciar titkosrendőrsége azt akarta elhitetni, hogy önmagát hurcolta el s nem ők itatták le és csempészték ki Ausztriába, hogy ezzel is lejárassák az elnököt. Cikkét így fejezi be: - Az elmúlt héten számos sokkoló tény alapján lapunk meggyőződött arról, hogy Malina Hedvig nem hazudik – szögezte le.

A pozsonyi Pravda elemzője szerint viszont egyértelmű a leány hazudozása, ezért arra kellene fényt deríteni, hogy kik bujtották fel erre. – A háttérben minden bizonnyal politikai érdek áll, méghozzá magyar hanghordozással, mert a tavalyi incidens a kezdeti látszat ellenére szlovákellenes célú volt – vélekedik a szerző. Azt javasolja, hogy Szlovákia legyen nagyvonalú és  részesítse elnöki kegyelemben Malina Hedviget.Marián Lesko neves szlovák publicista azonban úgy véli, hogy Szlovákia egészséges közélete szempontjából is nagyon fontos, hogy az ügy a független és kellő jogkörökkel rendelkező bíróság elé kerül, amelynek minden lehetősége és előfeltétele megvan ahhoz, hogy a tényeket szétválassza a propagandától. - Azt, hogy semmi sem történt, a belügyminiszter állítja. Azt pedig, hogy Malina Hedvig hamisan tanúzott, a rendőrség mondta ki. Mindez azonban csak akkor lesz cáfolhatatlan tény, ha ezeket a szavakat a bíróság jogerős ítélettel támasztja alá – mutat rá a Sme napilap vezető kommentátora.

Malina Hedvig
Malina Hedvig
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.