Orvospárt alakul

A magyar orvospárt pénteken a Pilvaxban hirdet programot. Az orvospárt név nem azt jelenti, hogy csak egészségügyi dolgozók lehetnek a tagjai. Információink szerint Balogh Gyula, a Független Kisgazdapárt egyik korábbi vezetője és parlamenti képviselője is segíti a szerveződő pártot.

Összefogás népünk egészségéért néven magyar orvospárt alakul, amely nemzetközi sajtótájékoztatón hirdeti meg programját május 18-án, pénteken a budapesti Pilvax kávéházban - erősítette meg információnkat a párt egyik alapítója Lőke Miklós sebész, a szolnoki MÁV-kórház főigazgató főorvosa. Megjegyezte: a párt megalakulásának tényén túl egyéb részleteket a pénteki sajtótájékoztató előtt nem kívánt elárulni.

Más forrásból úgy értesültünk: az orvospárt kifejezés arra utal, hogy a szervezet alapítói orvosok, nem pedig arra, hogy az új pártnak csak egészségügyi dolgozók lehetnek a tagjai. Megtudtuk azt is: a bejegyzés alatt álló új politikai tömörülés “munkapártként” határozza meg önmagát, átfogó programot hirdet nem csak az egészségügyben dolgozók, de minden munkavállaló érdekében, s indulni kíván a 2010-es parlamenti és önkormányzati választásokon.

Információink szerint Balogh Gyula, a Független Kisgazdapárt egyik korábbi vezetője és parlamenti képviselője is segíti a szerveződő pártot. Ezzel kapcsolatos kérdésünkre Balogh Gyula azt mondta: ő úgy tudja, hogy az orvospártot már bejegyezték, ő maga nem tagja, anyagilag nem támogatja, tanácsadóként sem segíti. Úgy fogalmazott: az orvospártot évi 150 millió beteg-orvos találkozó hitelesíti, ami a működéshez szükséges feltételek megteremtését is biztosíthatja. Megjegyezte: az alapítók között sok jó barátja van, és ha ők tanácsokat kérnek tőle, korábbi politikai tapasztalatait szívesen megosztja velük.

Kácsor Zsolt 
Debrecen

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.