Egy kis balkán Belbudán

Nikola Parov bolgár születésű, Magyarországon élő világhíres ethno-jazz muzsikus és kvintettje Herczku Ágnes énekes társaságában ad koncertet szerdán a Menta Teraszon.



A Nikola Parov kvintett fellépése előtt a Club Era nevű zenekar szórakoztatja a közönséget. Az együttes az esztergomi Bazilika előtti utcazenészekből alakult 2002-ben. Világzenét  játszanak, vidám, lehengerlő muzsikájuk a színpadon születik meg.

Nikola Parov a világszerte ismert zenész - aki együttesével a balkáni muzsikát ötvözi a különböző országok zenéjével és a dzsesszel - Szófiában született, hatéves korában már mandolinon játszott. Nagyapja professzionális zenész volt, ő vezette be az unokát a tradicionális bolgár zene világába. Klasszikus zenét tanult zongorán és csellón, majd a család a 80-as évek elején Budapestre költözött. Parov 20 éves korától csak zenével foglalkozik. A  Zsarátnok Együttes alapítója. Később a kelta zenét tanulmányozta, és dolgozott ír muzsikusokkal, majd a Riverdance Show-val bejárta a világot. Kilim című ethno-jazz lemeze a World Music európai listáján a 6. helyen áll.

Herczku Ágnes öt éve dolgozik a Parov kvintettel. A Volt nékem szeretőm című, legutóbbi CD-je a legszebb magyar  szerelmes dalokat gyűjti egybe Parov sajátos feldolgozásában.

A Nikola Parov kvintett május 30-án ismét föllép a Menta Teraszon.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.