Elkobozzák a mobilozó autósok telefonját - Belgiumban

Néhány nappal hivatalba lépését követően vakmerő – ám közel sem haszontalan – utasítást adott a rendőrségnek Serge Lipszyc, Belgium Luxemburg tartományának új államügyésze.

Egyre több országban fizetnek súlyos összegeket a vezetés közben telefonáló sofőrök. Érdemes kiállni egy-egy forgalmas útra és figyelni, hányan fogják maroktelefonjukat a fülükhöz, míg másik kezükkel éppen sebességet váltanak. Ennek kíván most véget vetni a Luxemburggal szomszédos belga tartomány államügyésze, aki merész utasítást adott ki a rendőrségnek.

Az azonnali hatállyal életbe lépett utasítás szerint a rendőrök a helyszínen elkobozzák a vétkes vezetők mobiltelefonját, és természetesen vele együtt a SIM kártyát is. Ezen felül a rajtakapott telefonáló 100 eurós pénzbírságot is köteles fizetni.

A történet azonban itt nem ér véget. A szabálysértőnek írásban kell kérelmeznie a bíróságnál, hogy visszakapja telefonját, amelyben értékes – sokszor pótolhatatlan – telefonszámok és információk kerültek rögzítésre. A bíróság ezt követően dönt arról, hogy az elkobzott tárgyat visszaadja-e tulajdonosának, vagy pedig árverésre bocsátja azt. Arról még nem szól a fáma, hogy ez utóbbi esetben mennyi a kikiálltási ár, és annak hányszorosáig megy a licit.
Kedves Bene László főkapitány úr, megvan a minta, talán nem kellene sokáig várni a hazai bevezetésre sem.

Földes György (Luxemburg)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.