Eurovízió: Rúzsa Magdi a kilencedik

A szerb Marija Serifovic, a Molitva, (Imádság) című dallal nyert az 52. Eurovíziós Dalversenyen. Rúzsa Magdi a verseny legjobb dalszerzőjének kijáró díjaátt vehette át - mondta a döntő után Bérczes Ádám, az énekesnő lemezeit kiadó CLS Records vezetője.

Rúzsa Magdi a kilencedik helyet érte el 128 ponttal, ami azt jelenti, hogy jövőre a magyar énekesnek nem kell küzdenie azért, hogy bejusson a döntőbe, mert az első tíz helyezettnek mindig bérelt helye van a következő évi versenyben. A második helyen az ukránok és az oroszok végeztek. Az első tízbe nem került be nyugat-európai ország. Különösen rosszul szerepeltek az angolok, az írek és a németek, de a franciák sem remekeltek, holott ezek az országok számos Eurovíziós Dalversenyt nyertek már.

Óriási izgalomban várta a magyar stáb a 2007-es Eurovíziós Dalverseny szombati döntőjét. A helyezéstől függetlenül sokan már sikerként könyvelték el a döntőbe jutást, hiszen neves sztárokat, nagy anyagi háttérrel bíró nyugat-európai országok énekeseit szorította maga mögé a vajdasági magyar lány. A szerb énekesnő Marija Serifovic győzelme megérdemeltnek tűnt, de a második helyezett, az ukrán Verka Serduchka együttes cirkuszi jelmezekben előadott produkciója inkább soknyelvű bolondozás volt, mint zene.

A harmadik helyen az orosz női trió végzett, ők is inkább a könnyű popzenét preferálták. Rúzsa Magdi és együttese - Kovács Barna, Madarász Gábor, Hoffer Péter és Závodi Gábor - a kilencedik hellyel bebizonyította, hogy az Aprócska Blues megtalálta a közönségét az 52. Eurovíziós Dalversenyen. A szakma pedig külföldön is elismerte, hogy Rúzsa Magdi nemcsak kitűnő énekesnő, de nagyszerű zeneszerző is - mondta az MTI tudósítójának Bérczes Ádám. Jövőre Belgrádban rendezik meg a versenyt. A szerbeknek nehéz lesz felülmúlniuk a finneket, mert nagyszabású, magas színvonalú, ugyanakkor humoros, egész éjszakába nyúló show-műsort produkáltak, mind az elődöntő mind a döntő folyamán, és a résztvevők szerint végig abszolút profi volt a szervezés.

(MTI)

Rúzsa Magdi Aprócska blues című dala:



Az első díjat elnyert szerb énekesnő, Marija Serifovic Molitva című dala:

Rúzsa Magdinak nem a ruhája, a hangja csillogott
Rúzsa Magdinak nem a ruhája, a hangja csillogott
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.