Túszejtés Oroszország Costa Rica-i nagykövetségén

Megadta magát szombatra virradóra a Costa Rica-i hatóságoknak az a férfi, aki korábbi közlések szerint pénteken kilenc embert ejtett túszul a San José-i orosz nagykövetség épületében.

Rendőrségi közlések szerint az egyik volt szovjetköztársaságból származó fegyveres fiatal férfi kilenc embert, közöttük nyolc követségi tisztviselőt ejtett túszul a külképviselet épületében.

Valerij Nyikolajenko orosz nagykövet viszont arról tájékoztatta a sajtót, hogy az incidens két orosz állampolgár közötti vita miatt történt, akik közül az egyiknél fegyver volt, és túszul ejtette a nagykövetség konzuli részlegén tartózkodó egyik látogatót. A túszejtő édesanyját is a nagykövetségre hívták, hogy részt vegyen a tárgyaláson.

A Costa Rica-i főváros keleti részében található nagykövetségi épületet a rendőrség körülvette, a konfliktus megoldására válságcsoportot hoztak létre.

A helyi televízió felvételei szerint a rendőrség legalább három embert vezetett ki az épületből, a túszejtőt őrizetbe vették.

A négy órán át tartó incidens során senki sem sérült meg.

2004-ben egy túszválságban egy Costa Rica-i rendőr négy embert agyonlőtt a chilei nagykövetségen, majd magával is végzett, miután megtudta, hogy elbocsátották a nagykövetség őrségéből. Hét másik túsz úgy menekült meg, hogy bezárkózott az épület egyik helyiségébe.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.