Rövid pálya, hosszú folyam

A Magyar Úszó Szövetség arra kényszerülhet, hogy elvegye a decemberben esedékes rövidpályás úszó Európa-bajnokság rendezési jogát Debrecentől, mivel a város önkormányzata még nem írta alá a szükséges szerződést a sportág európai szervezetével - olvasható a MÚSZ elnökségének határozatában.

Az esetleges helyszínváltoztatás veszélyét az a határozat rögzíti, amelyet a MÚSZ elnöksége szerdai ülésén az Eb-előkészületek állásának áttekintése után juttatott el a debreceni illetékeseknek. A dokumentum szerint Ruza József főtitkár arról tájékoztatta az érintetteket, hogy csaknem féléves törekvése ellenére Debrecen önkormányzata még nem írta alá az európai szövetséggel (LEN) a szükséges szerződést, és azt sem írásban, sem szóban nem véleményezte. Márpedig az idő sürget, hiszen a LEN végrehajtó bizottsága a május 25-én és 26-án esedékes kijevi ülésén tárgyalja az Eb ügyét. A MÚSZ számára érthetetlen, hogy Debrecen miért nem tesz eleget önként vállalt kötelezettségének, s a határozat szerint hasonlóképpen megmagyarázhatatlan, hogy bár Debrecen a 2006-os budapesti Eb-n a négy magyar hirdető egyike volt, a mai napig nem egyenlítette ki ennek ellenértékét. Az elnökség amondó: ha Debrecen nem tesz eleget a kívánalmaknak, akkor elvehetik a várostól a rendezés jogát.

Az üggyel kapcsolatban Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere tegnap közleményt adott ki, amelyben az olvasható: "Az Eb előkészületeivel kapcsolatban hosszú, és nehéz tárgyalássorozat után még mindig nem sikerült Debrecen városának a Magyar Úszó Szövetséggel minden részletben megegyezni."

A kommüniké megjegyzi azt is: mindent megtesznek annak érdekében, hogy sikeres Eb-t rendezzenek, és reményét fejezte ki, hogy "a LEN kijevi ülésén az előkészületek pozitív állásáról" tudnak beszámolni.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.