Nagyot buknak a Szent István téren?

Százmilliót bukhat az V. kerület, amiért egy ingatlanhasznosító cég ingyen szervezhetne rendezvényeket a Szent István térre - állítja az MSZP belvárosi frakcióvezetője. A fideszes alpolgármester szó sincs sem ingyenességről, sem aláírt szerződésről.


Százmillió forinttól eshet el az V. kerület, amiért egy ingatlanhasznosító cégnek pályázat nélkül négy évre ingyen megengedné, hogy minden esztendőben nyolc hónapon át a Szent István téren piacokat, kávéházat és gasztronómiai vásárokat szervezzen - állítja Pásztor Tibor, az MSZP helyi frakcióvezetője. Szerinte az erről szóló megállapodást már alá is írta Rogán Antal polgármester. Pásztor kitért arra is, hogy Rogán a saját hatáskörébe vonta a közterület-használati engedélyek kiadását. 

Puskás András, fideszes kerületi alpolgármester szerint azonban szó sincs ingyenességről, mivel Rogán a belvárosi képviselő-testület keddi ülésén kezdeményezte a céggel kötött együttműködési megállapodás módosítását. Közölte azt is, hogy a közterület-használati engedélyek elbírálása már nem a polgármester jogköre, mert azt neki továbbadta, "az egyszerűsítés és a kiszámíthatóság" érdekében. Emlékezetett arra, hogy Rogán elődje, az MSZP-s Steiner Pál a Vörösmarty teret ingyen adta át egy cégnek,hogy az ott karácsonyi vásárokat rendezhessen.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.