Fidesz: állítsák le a kommunikációs kampányt!

A Fidesz felszólítja a kormányt, álljon el attól a tervétől, hogy 900-1000 millió forint közötti összegben pályázatot ír ki a kormányzati intézkedések kommunikálására - mondta a Fidesz szóvivője.

"Határozottan arra szólítjuk fel a kormány kommunikátorait, a Miniszterelnöki Hivatalt, Gyurcsány Ferencet, hogy álljanak el  ettől a tervüktől, ne költsenek újabb 900 millió forintot reklámra" - fogalmazott Szijjártó Péter. Hozzátette: az ország, az emberek jelenleg nincsenek abban a helyzetben, hogy ekkora összeget reklámra  lehetne fordítani.

A pártszóvivő megfogalmazása szerint a kormánynak "van elég bőr a képén" ahhoz, hogy egymilliárd forintot arra költsön: "saját hazugságait, a saját maga által hozott kormányzati pénzbehajtási döntéseket népszerűsítse". Mint mondta, a kormány ezzel próbálja meg újból elhitetni az egyébéként megszorításoktól szenvedő emberekkel, hogy a döntések jók, szükségesek, és az emberek életminőségét fogják javítani. 

Szijjártó Péter közölte: a kormány ne költse hárommillió vizitdíj összegét, kilencezer fiatal tandíját arra, hogy hazugságait elmagyarázza az embereknek.

"Az új arisztokrácia tovább szórakozik Magyarországgal, a magyar emberekkel" - vélte a fideszes politikus, aki szerint az embereknek újabb és újabb megszorításokkal, terhekkel kell szembenézniük. Példaként az egészségügyi ellátás sajtóban megjelent anomáliáit említette.

A Fidesz szóvivője szerint lehetséges, hogy a kormány a jelenlegi gazdasági helyzetben azért költ ekkora összeget reklámra, mert "Gyurcsány Ferenc még mindig összekeveri az országot egykor vállalatbirodalmával". Szijjártó Péter megjegyezte: lehet, hogy a cégnél a főnök mindent megtehetett, megvehette az emberek hallgatását, semmibe vehette a munkavállalókat, de egy országgal mindezt nem lehet megtenni.

Miniszterelnöki kabinet: kevesebbet költünk mint az Orbán-kormány

A miniszterelnöki kabinet tájékoztatása szerint a Gyurcsány-kormány kevesebbet és átláthatóbban költ tájékoztatásra, mint annak idején az Orbán-kormány propagandára.
"Ma újra kiderült, hogy a Fidesz nemcsak írja, de olvassa is a Magyar Nemzetet. Sajnos (...) nem elég figyelmesen. Valójában ugyanis a Gyurcsány-kormány kevesebbet és átláthatóbban költ  tájékoztatásra, mint annak idején az Orbán-kormány propagandára" - reagált közleményében a Fidesz szóvivőjének kijelentéseire Baráth Péter, a miniszterelnöki kabinet kommunikációs főigazgatója.

Mint írta, ha a Fidesz szóvivőjét valóban érdekli, hogy a hivatalban lévő kormányzat mennyivel költ kevesebbet kommunikációra, mint az Orbán-kormány, vagy például mik a tények a rendszerváltás utáni miniszterelnökök gépkocsi-használatával, esetleg a repülőgépbérlések gyakorlatával kapcsolatban, a kormányszóvivői iroda szívesen áll rendelkezésre az adatokkal.

(MTI)

Szijjártó Péter
Szijjártó Péter
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.