Kispesti totó: 11-es, főnyeremény

Jobb helyeken legalább tízszer annyi néző van az országos kupadöntőn, mint amennyi tegnap Újpesten összegyűlt, de már el is "harapom" e mondatot, mert minek összehasonlítani az egybevethetetlent? A Megyeri úti fél ház amúgy is "hatalmas tömeg" volt ahhoz képest, hogy eleinte még minimális futball sem érkezett a Szusza Ferenc stadionba, ahol negyedóra múltán revelációval ért fel két kapura tartó labda: az egyik Ivancsics, a másik Abraham fejéről tartott a debreceni háló felé, de Balogh mindkétszer mentett.

Némi meglepetésre - ha a mai magyar labdarúgásban létezik még egyáltalán ilyesmi - az esélyesebb vidékiek a következő tizenöt percben sem jelentkeztek, így a szintén küszködő, de elszántabbnak tetsző Honvéd megérdemelten szerzett vezetést. A 28. percben Szabó passzolt Ivancsicshoz, aki olyan egyedül maradt a bal oldalon tízméternyire a gólvonaltól, hogy még sarkot is választhatott, s miután kinézte magának a balt, oda is lőtte a labdát (1-0).

Már csaknem eltelt egy félidő, amikor megmozdult a Debrecen, bár a kispesti Tóth kapusnak a szünetig így sem kellett különösebb kunsztot bemutatnia. Jó dolga volt, hogy nem volt dolga...

A második szakasz elején meghökkentő labdaérintések sorát lehetett látni, a hajdú-bihari hívek számára azonban a legnagyobb csalódást egy labdanemérintés okozta. Dzsudzsák végre futballistamegoldással tűnt ki a szürkeségből, sarkazása nyomán Leandro szintén megjátszotta társát, ám az akciót Tchana úgy fejezte be, hogy lyukat rúgott... Ám - luft ide, luft oda - a Debrecen a korábbiaknál elevenebbé vált, és a 69. percben valódi kombinációval egyenlített. Sándor indította körültekintően Sidibét, aki a kiszolgáltatott Tóth mellett érzéssel továbbgurított, és Zsolnainak csupán az üres kapuba kellett továbbítania (1-1).

A döntetlen hosszabbításhoz, és már a ráadás első tizenöt percében tizenegyespárbajhoz vezetett. Bede előbb a Debrecen javára ítélt büntetőt, és leküldte a pályáról a Zsolnait buktató Pompert, majd Sidibe gólja után Koós eleséséért mutatott a tizenegyespontra, és Szabóval kétszer rúgatott. A középpályás azonban belőtte magát, s a - nem tudni, miért - megismételtetett büntetőt ugyanúgy bevágta, akár az elsőt (2-2). Aztán az a fordulat következett, hogy a bíró kiállította Bírót, végül kiteljesedett a tizenegyeslövő-verseny. A sorsjátékos vetélkedőt - s vele a Magyar Kupát - 3-1-re a Honvéd nyerte, azaz ebben a "totóban" tizenegyessel ütötte meg a főnyereményt...

Honvéd-Debrecen 2-2 (1-0, 1-1, 2-2) 11-esekkel 3-1

Magyar Kupa-döntő, Szusza Ferenc stadion, 6880 néző. Jv.: Bede

Honvéd: Tóth - Schindler, Pomper, Szmiljanics, Vincze - Dobos (Genito, 91.), Benjamin, Szabó, Ivancsics - Hercegfalvi (Koós, 80), Abraham (Ndjodo, 56).

Debrecen: Balogh - Bernáth (Bíró, 46), Komlósi, Mészáros, Leandro - Kiss, Tulio (Sándor, 46), Vukmir, Dzsudzsák - Tchana (Zsolnai, 62.), Sidibe.

Gól: Ivancsics (28), Zsolnai (69), Sidibe (11-esből, 98.), Szabó (11-esből, 105.).

Nem botló Honvéd. Ivancsics (fehérben) – Bernáth buktatása nyomán – csak a képen esik
Nem botló Honvéd. Ivancsics (fehérben) – Bernáth buktatása nyomán – csak a képen esik
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.