Piknik a négy fal között

Pikniken vehettek részt az ELTE és a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi Karának hallgatói. Nem hagyományosan, a szabadban: a társadalomtudomány morzsáit egyetemi előadások keretében - de kockás terítő fölött - csipegethették a résztvevők.

Közösen rendezett előadás-sorozatot két fővárosi egyetem - az ELTE és a Corvinus - hallgatói önkormányzata a napokban. Legfőképpen azért, hogy a diákoknak bemutassák a társadalomtudományok sokrétűségét, s ezzel segítsék későbbi tanulmányi orientációjukat. - A fiatalok el vannak veszve, amikor bekerülnek az új egyetemi rendszerbe, alig-alig tudják, milyen irányok közül választhatnak az alapképzés után. Szerettük volna megmutatni nekik, miből válogathatnak. Másrészt az oktatásban nem jut idő minden téma alapos körüljárására, így színesíteni is tudjuk a palettát - mondja Páli István, az ELTE Társadalomtudományi Kara hallgatói önkormányzatának elnöke.

A kétnapos programon előkerültek szociális, politológiai és szociológiai jellegű témák, a beszélgetésekbe szakértők, politikusok és köztisztviselők is bekapcsolódtak. - A legnépszerűbb szekció Ferge Zsuzsa, Kupa Mihály, Kulinyi Márton és Scharle Ágota részvételével aktuális témát járt körül: a szakértők az állam jövőbeni szerepeiről, feladatairól beszélgettek - számolt be Urbanovszky Zsuzsanna, a rendezvény főszervezője. Orosz Éva, Mihályi Péter, Bärntkopf Zsolt és Gáti Miklós vitája az egészségbiztosítás reformjáról szóló előadást tette elevenné.

A szociális munka szekcióban - Vecsei Miklós és Szilágyi Gyula részvételével - a hajléktalanok visszasegítésének lehetőségeiről folyt eszmecsere, Kerezsi Klára, Aczél Anna és Guti Irén pedig a fiatalkorú bűnelkövetőkkel kapcsolatos dilemmákat osztotta meg a hallgatósággal. Az információs társadalom kihívásai is érdekelték a hallgatókat, akárcsak Jeszenszky Géza, Balázs Péter és N. Rózsa Erzsébet vitája az Egyesült Államok 2008-as elnökválasztásáról.

Az első este csocsóversenyt rendeztek: a fődíjat a corvinusosok vihették haza. A fiatalokat több dj hajnalig szórakoztatta: reggel kezdhettek is a második nap előadásai közül valamelyiken - lankadatlan figyelemmel.

Kupa Mihály is kapható volt a piknikre
Kupa Mihály is kapható volt a piknikre
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.