Hol szállok meg?

Szállodában, panzióban, apartmanban, magánháznál, kempingben, diákszállón - mindez csak a pénztárcáktól függ. A reggelihez pezsgőt is felszolgáló, valódi ötcsillagos lehetőségből egyelőre elég kevés van Horvátországban, főleg a nagyobb városokban, például Opatijában, Dubrovnikban érdemes a luxust keresni. 

 

A másik véglet könnyebben behatárolható, az egyhetes "olcsóbb" tengerparti pihenés nagyjából 100 ezer forintba kerül fejenként. Aki pedig még ennél is kevesebb pénzből szeretné kihozni a nyaralását, az ne hagyja otthon a sátrát, és a kempingfőzőjét.


Mivel a horvát tengerpart a legtöbb helyen sziklás, vagy aprókavicsos, kisebb gyerekekkel keressünk homokos tengerpartot vagy olyan szállodai lehetőséget, ahol gyerekmedencék is vannak.


A szállodák csillagozása, és kategóriákba sorolása nem teljesen fedi a nálunk megszokottat, így ha ismeretlen helyre megyünk, érdemes előtte tájékozódni, hogy még idejében kiderüljön,  az adott szálloda mit ért pontosan mondjuk a második kategóriás, azaz négycsillagos besorolása alatt.


A horvátok főszezonban makacsul ragaszkodnak a szombattól szombatig tartó turnusokhoz, rövidebb tartózkodásra akár 25-30 százalékos felárat is felszámolnak.


 Ha interneten böngészünk a szállások között, kutyás piktogram mutatja azokat a helyeket, ahová házi kedvencünk is velünk jöhet. (A velünk utazó kutya/macska oltásait nemzetközi igazolvánnyel kell igazolni a határon.)  


Még egy fontos tudnivaló: A horvát hatóságok igen szigorúan lépnek fel a feketén szobáztatók ellen. Ha a szállásadó nem jelenti be a vendégeit, azaz nem fizet utánuk adót, akkor a szabályok szerint nemcsak őt, de a nála nyaralókat is megbüntetik. 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.